Prevelika dioptrija
Prevelika dioptrija
Da li se vid moze pogorsati ukoliko se nose naocare sa vecom diptrijom od one koja je potrebna?
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Prevelika dioptrija
Ko bi i iz kog razloga prepisao veću dioptriju,pa morate dati objašnjenje ako hoćete precizan odgovor.Bilo ko od lekara će se isto upitati ,zašto je prepisana (ako je prepisana od strane oftamologa) veća dioptrija od potrebne!amren napisao:Da li se vid moze pogorsati ukoliko se nose naocare sa vecom diptrijom od one koja je potrebna?
Re: Prevelika dioptrija
Mislim da cak postoje stanja kada se prepisuje veca dioptrija i to na odredjeni period, ali isto tako postoje situacije kada neko uzme babine naocare za citanje koje mu bas i ne odgovaraju, ali eto sto bi se trosio novac na jos jedan par naocara, a najbolji su mi oni likovi sto kupuju naocare na pijaci sami sebi odredjujuci dioptriju isprobavanjem razlicitih stakala...ima tu raznih slucajeva za no comment!minjab napisao:Ko bi i iz kog razloga prepisao veću dioptriju,pa morate dati objašnjenje ako hoćete precizan odgovor.Bilo ko od lekara će se isto upitati ,zašto je prepisana (ako je prepisana od strane oftamologa) veća dioptrija od potrebne!
Sta je ovde u pitanju to samo autorka zna, ali eto posto je mrzi da objasnjava ja onda cisto sumnjam da je doktor odredio tu dioptriju.
!?
Postovani,
Vase pitanje nema realno uporiste za odgovor oftalmologa, jer nijedan pravi doktor - specijalista za ocne bolesti nece Vam dati vecu dioptriju od one koja Vam je potrebna. U slucaju da zalutate kod ''ocnog lekara'' ili da Vam opticar ne uradi naocare u skladu sa dijagnozom Vaseg lekara, oseticete odmah smetnje - proveriti dijagnozu i/ili izvrsiti prepravku naocara.
S postovanjem,
Vase pitanje nema realno uporiste za odgovor oftalmologa, jer nijedan pravi doktor - specijalista za ocne bolesti nece Vam dati vecu dioptriju od one koja Vam je potrebna. U slucaju da zalutate kod ''ocnog lekara'' ili da Vam opticar ne uradi naocare u skladu sa dijagnozom Vaseg lekara, oseticete odmah smetnje - proveriti dijagnozu i/ili izvrsiti prepravku naocara.
S postovanjem,