Prevelika dioptrija

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
amren
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 3:17 am

Prevelika dioptrija

Post od amren »

Da li se vid moze pogorsati ukoliko se nose naocare sa vecom diptrijom od one koja je potrebna?
etro
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 11:09 pm

Post od etro »

A zasto bi iko nosio naocare sa dioptrijom vecom od potrebne?
Ajde malo to pojasni....
amren
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 3:17 am

Post od amren »

Joj stvarno me mrzi da objasnjavam. Odgovori mi samo moze ili ne moze :)
etro
Aktivan član
Aktivan član

Post od etro »

Dobro, kad te mrzi da objasnjavas onda ti lepo potrazi odgovor kod nekog astrologa ili proroka......ma oni ce ti reci sve sto te zanima, a da neces morati nista da im objasnjavas :wink: .
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Prevelika dioptrija

Post od minjab »

amren napisao:Da li se vid moze pogorsati ukoliko se nose naocare sa vecom diptrijom od one koja je potrebna?
Ko bi i iz kog razloga prepisao veću dioptriju,pa morate dati objašnjenje ako hoćete precizan odgovor.Bilo ko od lekara će se isto upitati ,zašto je prepisana (ako je prepisana od strane oftamologa) veća dioptrija od potrebne!
etro
Aktivan član
Aktivan član

Re: Prevelika dioptrija

Post od etro »

minjab napisao:Ko bi i iz kog razloga prepisao veću dioptriju,pa morate dati objašnjenje ako hoćete precizan odgovor.Bilo ko od lekara će se isto upitati ,zašto je prepisana (ako je prepisana od strane oftamologa) veća dioptrija od potrebne!
Mislim da cak postoje stanja kada se prepisuje veca dioptrija i to na odredjeni period, ali isto tako postoje situacije kada neko uzme babine naocare za citanje koje mu bas i ne odgovaraju, ali eto sto bi se trosio novac na jos jedan par naocara, a najbolji su mi oni likovi sto kupuju naocare na pijaci sami sebi odredjujuci dioptriju isprobavanjem razlicitih stakala...ima tu raznih slucajeva za no comment!
Sta je ovde u pitanju to samo autorka zna, ali eto posto je mrzi da objasnjava ja onda cisto sumnjam da je doktor odredio tu dioptriju.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Ma zato sam i napisala jer ako postoji uzrok nošenja veće dioptrije , a da nije na svoju ruku ,jer bolje vidi ,pa mu naočari dođu kao lupa :lol: onda se mora reći.
Mnogo je uopšteno pitanje........
xab
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jun 01, 2007 12:52 pm

!?

Post od xab »

Postovani,

Vase pitanje nema realno uporiste za odgovor oftalmologa, jer nijedan pravi doktor - specijalista za ocne bolesti nece Vam dati vecu dioptriju od one koja Vam je potrebna. U slucaju da zalutate kod ''ocnog lekara'' ili da Vam opticar ne uradi naocare u skladu sa dijagnozom Vaseg lekara, oseticete odmah smetnje - proveriti dijagnozu i/ili izvrsiti prepravku naocara.

S postovanjem, 8)
Odgovori