imam 29 godina, dijagnoza postavljena prije 2 godine. Od tada sam imala 2 operacije. prva operacija je bila samo po principu otvori i zatvori. nakon toga sam pila mnoge lijekove nizon, imuran, salofalk, etc... stanje mi se jos vise pogorsalo pa sam prije 9 mjeseci zbog formiranog apcesa i uzasnih bolova zaglavila u bolnici i ovaj put su mi odstranili oko 50 cm ili tkz. hemikolektomija , tankog i debelog crijeva.
Vec 9 mjeseci nakon operacije nemam bolove u stomaku, nemam temperaturu, pijem salofalk 3 puta dnevno i quantalan ( holesteramin) lijek koji ja jako dobar za osobe koje imaju sindrom krtakih crijeva i zbog tog lijeka koji je poprilicno bezopasan imam 1 eventualno 2 stolice dnevno. Moj trenutni problem je anemija. hemoglobin i zeljezo dosta nisko, i bilo koji preparat za zeljezo da uzmem izaziva bolove i grcebve u stomaku. Ishranom to bas i ne mogu nadoknaditi. Da li mi neko moze posavjetovati lijek ili bio preparat koji bi bio dobar za zeljezo.
da li je iko probao noni juice, kazu da je dobar, posto je poprilicno skup voljela bihznati da li ga je iko probao i ima li efekta.
puno hvala svima koji mi odgovore.
prokleta kronova bolest
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Tema Noni soka postoji i na nutricionizmu, pa sam samo iskopirala moj odgovor odatle:
Pila sam oko 4 meseca noni sok. Pomogao mi je za to vreme da mi se Kronova bolest smiri. Ali posle ovog vremena su se simptomi vratili, pa nisam sigurna da li je poboljsanje bilo od soka ili od mog verovanja da ce mi od njega biti bolje. U svakom slucaju mom dragom je pomogao da celu tu zimu ne dobije grip. Tako da ne znam sta da vam kazem. Ako neko i dalje hoce da ga kupi, ja imam negde mail coveka koji ga je meni prodao, pa nek me kontaktira mailom privatno dacu vam ga.
Pijem i kombuhu, ali ne pravu domacu nego kupujem u prodavnici gotovu. Odlicnog je ukusa, pa je u principu zato i kupujem - kao sok. Ali neki put zna malo da mi iziritira stomak.
Pila sam oko 4 meseca noni sok. Pomogao mi je za to vreme da mi se Kronova bolest smiri. Ali posle ovog vremena su se simptomi vratili, pa nisam sigurna da li je poboljsanje bilo od soka ili od mog verovanja da ce mi od njega biti bolje. U svakom slucaju mom dragom je pomogao da celu tu zimu ne dobije grip. Tako da ne znam sta da vam kazem. Ako neko i dalje hoce da ga kupi, ja imam negde mail coveka koji ga je meni prodao, pa nek me kontaktira mailom privatno dacu vam ga.
Pijem i kombuhu, ali ne pravu domacu nego kupujem u prodavnici gotovu. Odlicnog je ukusa, pa je u principu zato i kupujem - kao sok. Ali neki put zna malo da mi iziritira stomak.