Za Dr.Obgyn ili nekoga ko mozda zna....

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
merijet
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 22, 2007 3:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Za Dr.Obgyn ili nekoga ko mozda zna....

Post od merijet »

Pa izgleda da nisam imala srece ni ovaj put.Spontani po drugi put u 8 nedelji,srce stalo...Postojala su dva gestaciona meska..U prvom se nije ni razvio embrion...drugi pravilno rastao..Doktor mi je rekao da ce se nerazvijeni mesak sam povuci i nestati,dok jednog dana nije pukao kada sam dobila blago krvarenje i bolove..ustvari bolovi su bili relativno cesti i pre njegovog pucanja ali na UZ je sve sa bebom bilo u redu..Elem 10 dana nakon pucanja bebi je stalo srce..Jedan od ginekologa mi kaze da je prekid srcanog rada mogao nastati zbog toksina puknutog nerazvijenog meska,dok drugi sumnja da je u pitanju bilo Braun ili tako nesto...Sad me salju na neka ispitivanja na antitela i eventualno Kariotip.Planiranje trudnoce mi je zabranjeno dok se ispitivanja ne zavrse jer Dr. mi kaze da ja lako zatrudnim a da ne mogu da iznesem..I da moze da se desi neka nepravilnost u mojim i muzevljevim hromozomima..Ako je zaista to ima li sanse da ikad dobijemo dete?O cemu se zapravo radi ovde?Imam 29 godina,prvi spontani u 4,5 nedelji .MOLIM vas pomozite mi,recite vase misljenje..Hvala
Mozda cu imati vise srece treci put
Marija M.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 7:39 pm
Kontakt:

Post od Marija M. »

Meni je plod uginuo u 10 nedelji,iako se dve nedelje pre toga pravilno razvijao i kucalo srce,to mi se desilo pre mesec dana,potom sam uradila sve analize,sve je bilo uredu osim pozitivne ureaplasme i E-coli u manjem broju.Ali su mi rekli da ne bi treebalo da ostajem u drugom stanju bar tri meseca od intervencije.Posle toga mogu slobodno da pokusam ponovo,a ako u medjuvremenu opet zatrudnim male su sanse da se ponovo desi isto.A isto tako su mi rekli da kada zena jedanput zatrudni svaki naredni put mnogo lakse ostaje u drugom stanju.Pozdrav :)
merijet
Stalni član
Stalni  član

Post od merijet »

Marija hvala na odgovoru,zao mi je zbog tvoje bebe..Meni su svi rezultati dobri,zato sam zbunjena...Sacekacu avgust i preglede..Pozdrav
merijet
Stalni član
Stalni  član

Post od merijet »

a tako bih volela da znam dali cemo ikada moci da imamo bebu ako zaista imamo taj hromozomski problem..Dajte doktori recite bar nesto molim vas :oops:
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm

Post od veki30 »

Sestra mog muza je imala dva puta istu stvar, do 10 nedelje se plod super razvija, i onda samo konstatuju prestanak rada srca, odradila je sve moguce analize posle prvog spontanog sve je bilo savrseno, ali eto desilo se, drugi put niko nije imao objasnjenje.
Treci put kad je zatrudnela, otkrila je to tek u 3-cem mesecu i rodila zdravog decaka, kome je sad tri godine, a eto posle njega jos dva puta ista stvar, rezultati su joj ok, sve je u najboljem redu, i niko nema objasnjenje zasto joj se ovo desava.
double trouble is my life
Odgovori