pitanje 2

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
gytar
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Okt 08, 2006 3:03 am

pitanje 2

Post od gytar »

Molim vas za savet,vec duze vreme imam sekret i bas cesto,a imam ponekad i bolove u donjem delu stomaka,sad ne znam da li smem da pijem hladnu vodu i npr.voce iz frizidera,da li to smeta jajnicima ili to nikako ne bi trebalo,sta mozete da mi preporucite protiv tog sekreta i sta ustvari znaci taj sekret,da li je to neka upala ili sta,kad sam bila kod doktorke nije nista htela da mi da,kaze treba prvo na pregled,a ja nisam imala odnose,tako da mi n ista nije pomogla,da li stalno treba da pijem tople napitke,a hladne da izbegavam
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ne, to sa tolim i hladnim napicima nema veze. Sekret se ora leciti, odrediti grupa sekreta... Ko Vas to tako lepo "leci"? :)
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od OljaA »

Apsolutno, što se tiče napitaka hladnih može da strada samo grlo!!!

Evo da pitam Dr Ivicu:Da li se mast daktanol daje kad je u pitanju III grupa sekreta?
Slika
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Jedino ako ste dobili antibiotike zbog 3. grupe (koja ima i podgrupe, ali eto - pretpostavimo da imate neke bakterije koje tu 3. grupi cine "malo jacom) - pa oda da Vam odmah daju i daktanol, jer pretpostavljaju a bi se bez njega pojavila 6. grupa (kandida). Inace, drugog smisla nema.
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od OljaA »

E, pa problem je u tome da sam otišla kod ginekologa sa nešto više od 15 godina i imala sam probleme sa sekretom i svrabom pa se zato i usudila tako mlada da odem.

Odem kod doktorke i ona mi da da uradim grupu sekreta, ispala treća, i ona rekla to se sećam:"Sačuvaj ti ovaj papirić za ubuduće da znamo koja si grupa" i uzmi ovu mast "Daktanol" da mažeš nakon tuširanja tri puta.

Bila sam jako mlada i sve mi je to izgledalo Ok, problemi su prošli jer sam se u međuvremenu prehladila i dobila bronhitis pa sam primala antibiotike preko inekcija pa sad verujem da mi je zato prošlo a ne kao što sam tad verovala od te masti.
Tek nakon nekog vremena sam shvatila da je mast Daktanol za gljivice a ne za bakterije!!!
A gljivice nikad, ama baš nikad i pored silnog korišćenja antibiotika nisam imala, jednostavno(bar za sad)nisam im podložna.
U međuvremenu, kad sam imala 17 (skoro 18 god) posumnjala sam na trudnoću jer je i test bio pozitivan i otišla kod te doktorke da me pregleda jer sam trebala na maturantsku ekskurziju a ne bih išla da sam trudna.
Ona me pogledala na ultrazvuk i konstatovala da definitivno trudnoće nema, kao ima neka tačka ali to nije trudnoća a to što je test pozitivan to nema veze!
Odem u Grčku vratim se a od menstruacije ni traga, odem kod druge doktorke koja mi ustanovi trudnoću 6 nedelja i to je moja Anastasija.
Više kod ove nisam bila ali sam čula da je ta doktorka moju drugaricu povredila na kolposkopiji i raskrvarila je a uz to se začudila zašto krvari i isprepadala devojku jer pre kolposkopije nije krvarila i nakon toga je utvrđeno da joj je povređen krvni sud.
Čula sam i da je pila kafu dok je neka žene čekala gola na stolu za pregled!
A kad je moja mama koja godinama nije bila kod ginekologa otišla kod nje, nije joj pomenula da bi možda trebala da obavi neki pregled kao što je papa test itd.

Ono što me čudi, kako ta žena još uvek ima svoj posao u domu zdravlja.

Da me je tad pravilno izlečila i poslala na dalje analize možda ne bih vukla ovu treću grupu godinama!
Slika
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od dr ivica »

Zanimljivo :)

Razumecete da bez "audiatur et altera pars" donosenje definitivnih sudova nije uputno. Ali, sklon sam da poverujem da se radi o osobi koja je potpuno zalutala u profesiju kojom se bavi na nacin kako ste opisali.
Odgovori