vene i kapilari

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
milisa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Apr 25, 2006 11:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

vene i kapilari

Post od milisa »

Problem ispucalih kapilara na nogama imam odavno. Stanje se pogorsalo od trudnoce. Noge su mi mnogo oticale, mnogo kg. Od skora su poceli bolovi duz nogu, vene su izrazene, tacnije upadljivo se vide, ali nisu izbocene. Bolovi su takvi da imam utisak da ce svaki cas nesto da pukne, i osecam kao da mi trnu stopala. Vec par noci tesko spavam, sto zbog neprijatnog osecaja u nogama ( bez obzira na polozaj ) sto zbog strha da ce se nesto desiti. Imam 34 god, visak kg (oko 5), u poslednje vreme (oko dva meseca ) smrsala sam 7kg, celulita naravno mnogo, losa cirkulacija, puno sam na nogama ( imam klinca 18 mes, tako da po ceo dan "tabanam" ). U porodici nemam slucajeve venskih oboljenja.
Cime bi mogla da ublazim tegobe? kreme? Tablete?
Inace krvna slika mi je ok.
Pijem pilule Logest. Od pre neki dan pijem i herbafast za mrsavljenje. Da li nesto od toga moze da ima veze?
Kom eda se obratim za pregled?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Kao i uvek, isti odgovor: najpre se na pregled javite izabranom lekaru. Da imamo dobre politicare koji su zaista voljni da nesto menjaju u sistemu zdravstvenog osiguranja, rekao bih: "javite se porodicnom lekaru"...

Vene po ovakvim vrucinama umeju da budu izrazenije, a moguce je i da su izrazenije usled stajanja, promene hormonskog statusa i slicno. retko je opasno popiti po neki Trental (makar do pregleda), i/ili uzeti tablete Detralex-a ili Phlebodie.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori