Hemoroidi?

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
vlada.bg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 22, 2007 2:52 pm

Hemoroidi?

Post od vlada.bg »

U poslednjih par meseci imam jedan problem za koji se nadam da su hemoroidi, a plasim se da odem kod doktora. Imam sledece simptome:

Pri brisanju toalet papirom, na njemu ostaje malo obrisa krvi. To obicno traje oko nedelju dana, pa prodje (koristim faktu mast). Ali se navrati posle par nedelja opet. Ponekad me i svrbi, a imam i gomilu bubuljica pored anusa. I pored toga imam jedno zadebljanje u obliku cepica velicine oko skoro 1cm.
Inace, sedim dnevno najmanje 8 sati i imam redovnu stolicu.

Ako neko zna sta ovo moze da bude, dobro bi mi doslo.
ruza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 25, 2006 6:13 pm

Post od ruza »

Vlado, malo krvi na toalet papiru i svrab jesu simptomi hemoroida. Još, ako faktu mast pomaže - opet vuče na hemoroide. Te bubuljice me zbunjuju, ne znam o čemu se radi. A zadebljanje od 1 cm - možda je spoljni hemoroid.

Imaš na drugoj strani temu posvećenu baš hemoroidima - pročitaj je, možda ti posle toga bude jasnije.
ruza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 25, 2006 6:13 pm

Post od ruza »

Vlado, malo krvi na toalet papiru i svrab jesu simptomi hemoroida. Još, ako faktu mast pomaže - opet vuče na hemoroide. Te bubuljice me zbunjuju, ne znam o čemu se radi. A zadebljanje od 1 cm - možda je spoljni hemoroid.

Imaš na drugoj strani temu posvećenu baš hemoroidima - pročitaj je, možda ti posle toga bude jasnije.
svetosavska
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 06, 2007 9:01 pm

Post od svetosavska »

I sam sam imao različitih problema i potražio sam savet na ovom forumu. Mnogi saveti su mi pomogli, naročito oni gospođe Danke tako da ti preporučujem da ih pročitaš - strana 2 ovog foruma Tema: Hemoroidi; autor: Svetosavska

Svako dobro
svetosavska
Aktivan član
Aktivan član

Post od svetosavska »

Preporučujem mast Fitorektal i čepiće od nevena i kantariona. To su prirodni preparati i dobri su, meni ublažavaju tegobe
tanya2711
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 16, 2007 4:23 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tanya2711 »

meni se juce javili hemoroidi i treba da idem kod doktora ali mi jedno nije jasno.imam ih tek 1 dan nije mi nista kvarilo ali ne mogu da ih vratim i mislim da imam onaj tromb ili kako se vec zove jer mi je na jednom mestu malo plavo?sta da radim?da li postoji sansa da necu morati da idem na neku intervenciju?jel moze neka mast da mi pomogne?pocela sam da koristim factum za sada nema efekta ali je mozda jos rano? :oops:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

LJudi, idite kod lekara na pregled, da se utrvrdi koji je stepen u pitanju.

Vlado i ti, pogotovo zbog tih bubuljica okolo, mozda mogu biti i kondilomi!? :roll:
tanya2711
Novi član
Novi član

Post od tanya2711 »

evo upravo sam dosla od lekara.imala sam tromboidni hemoroid,ali na srecu posto nije proslo 48 sati samo su ga secnuli .AUUU STO JE BOLELO i to sve na zivo nikakve anestezije!i na kraju kad sam ustala i krenula da izadjem PALA SAM U NESVEST!nikad ranije nisam padala u nesvest,inace doktori su bili fini ali sama procedura je bila mucna!!!sad me pece jer imam otvorenu ranu ali trebalo bi da uskoro sve bude u redu...
svetosavska
Aktivan član
Aktivan član

Post od svetosavska »

Deluje veoma neprijatno. I sam imam žarenje u donjem delu, pa sve molim Boga da ne moram kod lekara već da će se to sanirati upotrebom adekvatnih masti i čepića
tanya2711
Novi član
Novi član

Post od tanya2711 »

ne stvarno je bolje uvek otici kod lekara ja samo da sam otisla nekoliko dana kasnije ceo ovaj proces bi bio mnogo komplikovaniji i mucniji!sto pre to bolje ako nije nista nece oni tebe po svaku cenu da seckaju ali makar ce ti pasti kamen sa srca ako nije nista a i znaces tacno koja ti krema treba
tanya2711
Novi član
Novi član

Post od tanya2711 »

skinula sam gazu i sad vidim da idalje imam hemoroid samo je manji i druge boja,manje boli.uklonili su mi tromb ali ja sam mislila da ce i hemoroidi nestati,tj. povuci se.da li je to njihova greska ili je to normalno?kontrola mi je prekosutra ali moram da znam da li je ovo u redu,ako nije da sutra opet odem...
svetosavska
Aktivan član
Aktivan član

Post od svetosavska »

Nisam doktor i nisam strucan, ali predpostavljam da je to sto je hemoroid i dalje vidljiv normalno i da ga nakon izvesnog vremena nece biti
Odgovori