hlamidija, ali samo malo...

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Loreley
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 7:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

hlamidija, ali samo malo...

Post od Loreley »

uradjen mi je test na hlamidiju i ispao je pozitiwan. u biotestu je rekla doktorka da je ima samo malo i da tju je "malo" lechiti i da nije zabrinjawajutje. dechko ide da se testitra od nedelje. da li je mogutje da mi se ipak zakachi i to malo i da se patim sa time kao shto se wetj patim sa e. coli?
Loreley
Stalni član
Stalni  član

Post od Loreley »

i josh jedeno pitanje... molim was da mi kazhete kako josh mozhe da se prenese hlamidija osim seksualnim putem. imam istog partnera wishe od godinu dana, i nikog sa strane, ni on ni ja.. ne znam ni odakle nam...
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

Nisam doktor,ali znam ponesto o hlamidiji...Iako je imas malo,treba da zapocnes lecenje sto pre,a ako imas i e.coli,moguce je da ce oporavak ici malo duze.
Koliko ja znam,to je jedna od bakterija,koja se u preko 90% slucajeva prenosi seksualnim putem,odnosno,malo je verovatno da si je dobila drugim putem.Kojom si metodom radila testiranje?Inace,imas dosta tema,ovde koje se ticu hlamidije,puno korisnih saveta.
Srecno!
Loreley
Stalni član
Stalni  član

Post od Loreley »

preko brisa grlitja, waljda... chitala sam teme o hlamidiji.. sutra tjemo wideti shta tje mi doktorka prepisati.... :(
nnaaddaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 11, 2007 8:21 pm

Post od nnaaddaa »

Koliko sam ja citala moze preko krvi, peskira(mada je to malo verovatno). U svakom slucaju treba je leciti, jer njeno zanemarivanje dovodi do mnogih nezeljenih posledica. Samo hrabro, nema mesta nervozi :wink:
sonja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 25, 2005 12:22 am

Post od sonja »

"procesljaj" malo stare teme...
Davno smo pisali i pisali o hlamidiji...i mislim da ima bas dosta toga da ti pomogne.

Ima dosta faktora, ali je ja licno ne bih lecila dok mi se posle desetak dana u nekoj drugoj laboratoriji, sa istom metodom ne potvrdi identican nalaz!

Obrati samo paznju na to, jer su se ljudima desavale kontradiktorne stvari (meni prvoj)!

I nikada je nisam lecila (iako sam svojevremeno dobijala ponekad da imam), i sada vec na 3 uzastopna testa dobijam da je nemam ---- a napominjem da je NISAM lecila!!!

Cudno zar ne? :wink:
Loreley
Stalni član
Stalni  član

Post od Loreley »

e sad.. ok dobila sam terapiju od 14 dana... hemomicin i doksiciklin. uz to dwe wrste waginaleta povidon jod i albotil. doktorka mi je rekla da prvo koristim povidon jod ALI mene pecka kad stawim to.. u uputstwu je to peckanje nawdeno kao "obratiti se lekaru" a moja doktorka je otishla na odmor.. molim was recite shta da radim, bojim se da prekinem da koristim da ne bi ugrozila terapiju...

ne peche strashno ali kad se zakashljem ili slichno, malo iscuri pa onda pecka... jel to normalno?
Loreley
Stalni član
Stalni  član

Post od Loreley »

sonja napisao:"procesljaj" malo stare teme...
Davno smo pisali i pisali o hlamidiji...i mislim da ima bas dosta toga da ti pomogne.

Ima dosta faktora, ali je ja licno ne bih lecila dok mi se posle desetak dana u nekoj drugoj laboratoriji, sa istom metodom ne potvrdi identican nalaz!

Obrati samo paznju na to, jer su se ljudima desavale kontradiktorne stvari (meni prvoj)!

I nikada je nisam lecila (iako sam svojevremeno dobijala ponekad da imam), i sada vec na 3 uzastopna testa dobijam da je nemam ---- a napominjem da je NISAM lecila!!!

Cudno zar ne? :wink:

a chek, jel si ti imala neke simptome?
Odgovori