Već vas dugo čitam ali sada se prvi put javljam.
Ja imam 33g,MM 34g,u braku 4 godine .
Sa 15g ustanovljen PCSO i koristila Diane35 do 1996.godine kada su rađen stimulacije jajnika sa Klomifen+prednizon+progynova.Cikluse sam uvek imala na 31-35dana.Jajnicu sa sada OK bez cisti sa ovulacijom.Hormoni OK.Jedino što imam višak kg (167cm;82kg) i maljavost po licu i nogama koje depiliram.
2005. u nov. i dec. radim stimulaciju Klomifen+prednizon+estrofem
2006. u februaru dve crte na testu ,ja trudna .Utom periodu imam gripu i iskoči mi 4 herpesa na ustima.Na UZ u 8ned sve OK sa srčanum radnjom ,a u 12.ned plod se ne razvija .U 13ned. sa bolovima odlazim u Betaniju gde rade kiretažu na živo i posle 30 min puštaju kući,užžžass.
Od tada je prošlo 1g i 2meseca ali od trudnoće ništa. Negde oko septembra 2006. sam primetila da je menstru. kraća i da bude 2 dana i to samo braon .Posle toga od novembra 2006. do februara 2007. pijem ciklo-proginov a u dec.2006 radim HSG za koji dr.VK iz NS kaže da je dobra prohodnost i da nema priraslica,dr,DI iz BG kaže da ima priraslica i da desni jajnik i jajovod i nisu baš dobri.
Hormone radila u sep.2006 3dan
FSH 9.3
LH 4.5
E2 173 pmol/L
test 2.80
Kod supruga nalz
broj 87 x106
V 2.2 ml
progres 10%
spor.prog 10%
nepokret 80%
živi 80%
normalni 80%
nema lek.
Ali da napomenem da je to nalaz koji je radio posle otkrića teške alergije na polen breze koja je prešla u astmu.Ranije je pokretljivost bila 30-40%
Molim za pomoć.UZ 12.dan ciklusa endom 6.3mm ,folikul u levom jajaniku 15mm,doktor DI kaže da to nije dobro da je to jako tanak endometrijum i da do trudnoće teško može doći.Po njemu je moj E2 jako visok?????????????
Molim za pomoć.. .
MOLIM POMOĆ -tanak endometriju
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik