Koksaki

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
sinthia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 12:47 pm

Koksaki

Post od sinthia »

Dobila sam rezultat koksaki virusa sa Torlaka koji glasi ovako:

CB1 1:128
CB2 1: 32
CB3 1: 32
CB4 1: 16
CB5 1: 16

Molim nekoga ko se razume da mi rastumaci ove odnose i koji od ovih rezultata je u redu , a koji ne i koliko je opasno?!

Unapred zahvalna
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Evo, ja se nadam da ce to preuzeti neko iz grupe pacijenata koji su vec citali prethodne razmene tekstova i/ili imali i sami koksaki. Samo kratko - vrednosti nisu strasne...

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
etro
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Apr 18, 2005 11:09 pm

Post od etro »

Prve 3 podgrupe B virusa- pozitivne, druge 2 negativne.
Titar antitela i nije nesto extra povisen, mada je mnogo bitnije kako se Vi osecate...postoje primeri gde se ljudi sa mnogo vecim titrom antitela dosta bolje osecaju od onih sa manjim, tako da te vrednosti same po sebi ne ukazuju bitnije na stanje onog ko ima koksaki virus.
To testiranje sluzi u najvecoj meri da bi se otkrio virus, i da bi se periodicnom analizom pratilo stanje antitela....da li su u padu, porastu...ali eto ko sto rekoh to u globalu ne mora da znaci ni da je nekom bolje stanje niti da je losije.

Za detaljnije informacije pretrazite malo forum, vec je dosta pisano na tu temu.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od minjab »

Da ,Etro je upravu ,ja sam imala ''nizak'' titar ali je pokazao svoje. Ali ja nisam mogla da se krećem od umora,bila sam kao prebijena.
Tako da je jako bitno kako se Vi osećate.
Odgovori