nistatin vag. u trudnoći

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
mepi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 01, 2005 9:23 am

nistatin vag. u trudnoći

Post od mepi »

U četrnaestoj sam nedelji trudonoće. Na pregledu pre mesec dana mi je ustanovljena VI grupa sekreta i koristila sam ginodaktanol vag.
S obzirom da i dalje imam povećan sekret, moj ginekolog mi je sada dao da koristim nistatin vag.
U uputstvu za nistatin vag. sam pročitala da je potreban povećan oprez pri korištenju u trudnoći.
Zanima me koliko su ove vaginalete sigurne i, po vašem mišljenju, da li da ih koristim?
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

:) Mada nisu efikasne kao neke druge, one su preporučuju u trudnoći kod kandidijaze (VI grupa VS) jer se ne resorbuju preko sluzokože vagine.
gost123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 11, 2004 1:00 am

Post od gost123 »

a koje su efikasne u loecenju VI grupe?
Godza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 20, 2005 3:39 pm

Post od Godza »

Meni se jednom pojavila Candida na samom pocetku ( nesto mi je imunitet bio izuzetno los i pre same trudnoce ), ali sam to sanirala Ekonazol vaginaletama. Promenila ishranu i sve je posle bilo super.
Jako ti je bitna ishrana vezano za tu gljivicu.

HRANA KOJA POMAŽE – Kod infekcije kandidom.
Gljivica Candida albicans, odgovorna za neugodan beli iscedak,
normalno je prisutna u želucu i crevima ali se može prekomerno
razmnožiti , cak toliko da izazove probleme na polnim organima.
Kad je infekcija u toku, izbegavajte sinteticko rublje (donje), radije nosite pamucno rublje, koje se može prati na visokim temperaturama i koje ne nadražuje polne organe.

Korisno je trošiti voce koje je bogato nerastvorljivim vlaknima a koja pospešuju rad creva i ciste ih. Najbolji rezultati postižu se jabukama, kruškama i vocem koje se može jesti s korom.

Jogurt pomaže uspostavljanju ravnoteže bakterijske flore i, jacajuci
prirodnu obranu organizma, sprecava infekcije.

Cešnjak – beli luk ima izraziro antisepticke osobine, isto kao timijan i ruzmarin.

Od povrca koristiti kao i kod voca one koje sadrce nerastvorljiva vlakna jesti ga sirovog ili napola kuvanog.
Izbegavajte slatkiše, sve rafinisane šecere: kekse, torte, kolace, bombone, napitke , sladoled naocito izbegavati.

Gljivica koja izaziva kandidijazu , razmnožava se hraneci se upravo šecerom!
Mlecni proizvodi sadrže laktozu, vrstu šecera, zato ih jesti umereno.
Alkohol pospešuje rast mikroorganizma odgovornog za kandidijazu.. . .

Biljke

Zalfija - ispiranje usta

Mrtva kopriva - vaginalno ispiranje

Takodje pomaze i caj od Pirevine
gost123
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 11, 2004 1:00 am

Post od gost123 »

gde se mogu naci ekonazol vaginalete?prvi put cujem za njih
Godza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 20, 2005 3:39 pm

Post od Godza »

Ekonazol se uzima u apoteci, a izradjuje ga magistralno farmaceut. Naravno, samo ukoliko ga prepise ginekolog. Meni je prepisao konkretno taj, jer je smatrao da je potpuno neskodljiv u trudnoci.
Ne mislim da treba uzimati nijedan lek na svoju ruku.
Sto se nacina ishrane tice, zaista mislim da je jako bitan vezano za kandidijazu, kao i posebne mere higijene. Adekvatnim sapunima, koje odrzavaju Ph, rubljem od prirodnih materijala, pantalonama koje ne sadrza lastex. Sebamed ima odlican tecni sapun za intimnu higijenu, koji deluje antimikoticki.
Odgovori