pitanje za dr Ivicu
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 2:28 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
pitanje za dr Ivicu
MOLIM VAS DA MI HITNO ODGOVORITE. U POSLEDNJE VREME PULS MI JE KONSTANTNO UBRZAN, U STANJU MIROVANJA MI JE OKO 100. PRITISAK MI JE NORMALAN 120/80.URADILA SAM EKG I BIO JE NORMALAN.STA DA RADIM DALJE,JAKO SAM UPLASENA :o UNAPRED HVALA
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Kao sto obicno uproscavam za pacijente, kod ovakvih tahkardija obicno pomislim na jedan od sledecih uzroka:
1) anksioznost
2) hipertireoza
3) WPW sindrom
4) intoksikacija (recimo, pusacka....)
Rado bih pogledao EKG, pod uslovom da je radjen u stanju tahikardije. Potrebno je uraditi lab. analze, sa elektrolitima i TSH.
Sve najbolje!
1) anksioznost
2) hipertireoza
3) WPW sindrom
4) intoksikacija (recimo, pusacka....)
Rado bih pogledao EKG, pod uslovom da je radjen u stanju tahikardije. Potrebno je uraditi lab. analze, sa elektrolitima i TSH.
Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Jun 28, 2007 2:28 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
HVALA VAM PUNO NA ODGOVORU.EKG JE RADJEN KAD MI JE PULS BIO 120. KRVNA SLIKA JE TAKODJE UREDNA. HORMONE STITNE ZLEZDE SAM RADILA U FEBRUARU I TKDJ. JE NALAZ BIO DOBAR. JA NISAM PUSAC,NE PIJEM CAK NI KAFU,IMAM 27 GODINA I POBORNIK SAM ZDRAVOG ZIVOTA.CELA PROSLA GODINA MI JE BILA JAKO STRESNA,DA LI JE MOGUCE DA ORGANIZAM TEK SAD REAGUJE? STA BIH TREBALA DA URADIM? NIKADA SE RANIJE NISAM OVAKO OSECALA.DESILO SE PAR PUTA DA SAM SE NOCU PROBUDILA SVA UZNEMIRENA I KADA BIH IZMERILA PULS U TOM TRENUTKU BIO BI OKO 120. 

-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Iako ste napisali da Vam je puls "konstantno ubrzan", moram da pitam je li to zaista tako, ili su mozda u to samo epizode tahikardije, koje traju po nekoliko minuta, pa se same povlace. U svakom slucaju, neophodno je uraditi lab. analize sa elektrolitima, uzeti propranolol (neka to dozira izabrani lekar), mozda i neki sedativ (ksalol, npr.), a kardiolosku dijagnostiku dopuniti ultrazvukom srca, a po potrebi i predlogu kardiologa, Holter EKG-om.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine