Svi mi postajemo pomalo paranoicni jer nas bombarduju izvestajima o nesigurnim ili cak netacnim dijagnozama...
Posto laici cesto sumnjaju na najgore, molila bih onkologa da mi odgovorite koja slikovna metoda najbolje pokazuje eventualne maligne promene u predelu usta, jezika, grla, nosa i vrata (ako jos nema indikacija za biopsiju) , tacnije, koja moze pokazati najranije promene.
Shvatam da se metode razlikuju od regije do regije glave i vrata, ali bih vas molila da probate da mi odgovorite .
Unapred zahvalna
Molim za savet
brz odgovor
Posto sam vec neuroticno trazila po netu, dali ste mi dovoljno opsiran odgovor... razumeh
Hvala!
Da, jos samo jedna stvar> Sta vi mislite o fluorescentnoj spektrografiji (to je nesto sto sam pronasla na americkom orl sajtu) i da li znate da se kod nas negde koristi? U clanku kazu da se pokazala dobrom u diferenciranju displasticnih od nedisplasticnih promena...
Hvala!
Da, jos samo jedna stvar> Sta vi mislite o fluorescentnoj spektrografiji (to je nesto sto sam pronasla na americkom orl sajtu) i da li znate da se kod nas negde koristi? U clanku kazu da se pokazala dobrom u diferenciranju displasticnih od nedisplasticnih promena...