Pitanje za obgyn ili nekog ginekologa!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 16, 2007 2:05 pm
Pitanje za obgyn ili nekog ginekologa!
Problem-neredovne menstruacije, sekret, svrab. Menarha u 12 god, do 17 god je sve bilo OK, a onda sam se malo ugojila i pocele su neredovne menstruacije. Na UZV pregledu ginekolog mi je rekao da je sve u redu, nisam htela rektalni pregled i po simptomima sekreta (koji nije bio nesto obilan i ponekad se javio svrab) dao mi je Neo-Penotran vaginalete i Kansen vaginalnu kremu za koje mi je rekao da mogu da koristim, a da ne ostetim himen. Vaginalete nisam koristila, a vaginalni krem sam kao spoljasnji koristila. Medjutim, posle 2 dana pojavila mi se na nogama alergija, a sto je jos gore sekret se pojacao, svrab je intenzivniji i neprijatan miris se javio. Treba opet da idem kod ginekologa, pa me zanima da li se rektalni pregled mora izvrsiti u ovom slucaju (na UZV-u je sve u redu), moze li samo bris? Koji lekovi se dobijaju da se resi ovaj problem kod nevinih devojaka? Meseca kada mi menstruacija preskoci, zna da se pojavi jako taman iscedak (npr. sada imam iscedak, traje 6 dana, a u 20. 02. poslednja menstruacija). Mozete li mi reci nesto o malokrvnosti?
-
- Novi član
Aleksandra - zao mi je sto nema vise odgovora na tvoju temu. Ja nisam lekar, ali mi se cini iz tvoje price da je u pitanju disbalans hormona, odnosno da su se odnosi hormona u tvom telu poremetili - verovatno zbog dobitka kilaze. Na to me navodi i cijenica da imas taj svrab koji je najverovatnije gljivicna infekcija koja zna da usledi u slucaju poremecenih hormona (zato se javlja u trudnoci ponekad i kod nekih zena ciklicno, kao sto se javlja kod mene skoro po pravilu trece nedelje ciklusa). Pogotovo to da ti menstruacija nekad izostane i da se pojavi samo malo tamne krvi... sve me to navodi na zakljucak da su verovatno hormni u pitanju. Najbolje bi ti bilo da se potrudis da skines te kilograme ako mozes, a u medjuvremenu da uradis analizu hormona u krvi u nekoj laboratoriji.
-
- Novi član
-
- Novi član
Odavno se nisam bavila pitanjem himena, davno je to otislo u zaborav
Ali mislim da je himen samo delimicno barijera i da ne moze da se uradi pregled rukom, ali da moze da se zavuce onaj mali stapic za bris, tako da ne bi trebalo da bude problema. Isto tako, ako imas sekret, on izlazi i van vagine, pa moze tako da se uzme. Secam se da sam jednom imala taj tzv rektalni pregled za vreme ginekoloskog, i da je mnogo manje neprijatan nego sto bi pomislila. Zato idi slobodno lekaru. Nije uopste strasno a znaces mnogo vise.

I jos nesto - malo mi je cudan taj tvoj lekar. mozda da odes kod nekog drugog? Jer i ja sam imala promene kilaze, stres, pa menstruacija nikad nije izostajala. Koliko ja razumem dosta mora da bude veliki poremecaj da bi se to promenilo. I cinjenica da ti nije uradio hormone me navodi na to da on ima malo sarlatanski pristup. I inace taj glupi odnos da zena dok nije seksualno aktivna mora biti ginekoloski zdrava ??!! Zato nadji nekog lekara sa malo modernijim shvatanjima i metodama, jer ipak je ovo nesto sto te muci a nema potrebe.
-
- Novi član
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ukoliko ste zdravi i mladi ( niste napisali kompletnu medicinsku istoriju ) najverovatnije je da se radi o anovulatornim krvarenjima. Razlozi za iste su brojni, ali najcesci uzroci su prve 3-4 godine poslije prve menstruacije, folikularne ciste na jajnicima, policisticni sindrom jajnika...
Ako osim iregularnih a time nepredvidljvih menstruacija, koje su obilne, nemate nikakav drugi problem a niste seksualno aktivni, najbolje rjesenje za Vas bi bilo nisko dozazne kontraceptivne pilule od sad pa ubuduce kod ne odlucite da ostanete trudni. Morate biti svjesni da Vas one ne zastiticuje od seksualno prenosivih bolesti sto znaci da morate da koristite kondom. Sto se tice sekreta...najvjerovatnije da se radi o obicnom fizioloskom sekretu, koji je dio razvojnog procesa i estrogenizacije zenskih polnih organa....ako niste seksualno aktivni, i niste uzimali antibiotike, onda nema potrebe za bilo kakvim lijecenjem, kao niti za pregledom, ako nemate nikakve druge simptome, ili bolje receno pregled se moze odgoditi za 1-3 mjeseca dok bolje ne upoznate Vaseg ginekologa i ne osjetite se opustenije i komfornije za ginekoloski pregled.
Sve najbolje i cuvajte se.
Ako osim iregularnih a time nepredvidljvih menstruacija, koje su obilne, nemate nikakav drugi problem a niste seksualno aktivni, najbolje rjesenje za Vas bi bilo nisko dozazne kontraceptivne pilule od sad pa ubuduce kod ne odlucite da ostanete trudni. Morate biti svjesni da Vas one ne zastiticuje od seksualno prenosivih bolesti sto znaci da morate da koristite kondom. Sto se tice sekreta...najvjerovatnije da se radi o obicnom fizioloskom sekretu, koji je dio razvojnog procesa i estrogenizacije zenskih polnih organa....ako niste seksualno aktivni, i niste uzimali antibiotike, onda nema potrebe za bilo kakvim lijecenjem, kao niti za pregledom, ako nemate nikakve druge simptome, ili bolje receno pregled se moze odgoditi za 1-3 mjeseca dok bolje ne upoznate Vaseg ginekologa i ne osjetite se opustenije i komfornije za ginekoloski pregled.
Sve najbolje i cuvajte se.
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn
-
- Novi član
Opet imam problem!!! U poslednja 3 meseca menstruacije su redovne, manje krvi ide (cak vise nesto nalik tamno crvenoj boji), ali mi se pojavio svrab i sekret koji znaju da budu bas, bas neprijatni...a pojavljuje se i neka providna tecnost. Na himenu se vidi sekret i ta tecnost. Ne znam da li to ima veze sa nervozom, pred prijemnim ispitom sam, u frci. Sta da radim??? Moze li neko da mi kaze kako ce ginekolog utvrditi sta mi je, kojom metodom (s obzirom da sam nevina)? Da li ce me i rektalno pregledati? Bas sam se uplasila.
-
- Novi član