slabost posle stolice
slabost posle stolice
imam 21 god, fizicki sam aktivan, pijem dosta tekucine, jedem dovoljno voca i povrca (vlakana), ali u zadnje vrijeme (godinu, dvije) sam imao probavnih problema povremeno, uglavnom neredovna stolica, u zadnje vrijeme imam problem, posle stolice osjecam izuzetnu slabost, malaksalost , umor, i to traje sat do dva posle stolice, zanima me o cemu se radi?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Ne, tezina nije glavni simptom. Potrebno je nekoliko simptoma odjednom da bi se posumnjalo na hipotireozu. Nekriticko postavljanje indikacija za lab. analize je najcesce rezultat nepoznavanja klinicke medicine, a sto nam se sveti tako da se lekarima u primarnoj zdravstvenoj zastiti sve manje veruje, odnosno ogranicavaju se da samostalno zahtevaju pojedine dijagnosticke procedure, jer su ih nekriticki i bez osnova predlagali i pisali upute...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
apsolutno se slazem. Citao sam da je cesta konstipacija kod hipotireoze...
ono sto se meni pogotovo kod endokrinologa ne svidja to je "citanje vrijednosti", tj. ako neko na skali 3-10 ng/ml za ukupni testosteron ima vrijednost napr. 3.5, oni to proglasavaju sasvim normalnim, iako neko ima simptome deficijencije...ako je to objasnjenje vrijednosti onda nam ne treba specijalista , i obucar moze reci da je 3.5 vece od 3 a manje od 10...
nije rijec o normalnim nivoima , nego o optimalnim kada je rijec o hormonima...
ono sto se meni pogotovo kod endokrinologa ne svidja to je "citanje vrijednosti", tj. ako neko na skali 3-10 ng/ml za ukupni testosteron ima vrijednost napr. 3.5, oni to proglasavaju sasvim normalnim, iako neko ima simptome deficijencije...ako je to objasnjenje vrijednosti onda nam ne treba specijalista , i obucar moze reci da je 3.5 vece od 3 a manje od 10...
nije rijec o normalnim nivoima , nego o optimalnim kada je rijec o hormonima...