neumesno, ali neophodan savet

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
zenja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 18, 2007 2:59 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

neumesno, ali neophodan savet

Post od zenja »

Molim nekog od lekara da me posavetuje kojim lekom za visoki pritisak mogu adekvatno da zamenim dosadasnji "concor 5", koji mi je prepisao lokalni kardiolog, ali koji sam dovela u sumnju, iz razloga sto moji problemi sa zglobovima ne prolaze, pa je susp. Rejnov sindrom, a za koji je u proskripciji concora navedeno da moze pogorsati njegove simptome.
Jednostavno, zbog silnih obaveza i maratonskih cekanja, izbegla bih nova setanja od vaskularnog hirurga do nekih drugih, preporucenih, ali i novu posetu kardiologu, pa ma kako se cini neumesnom ova molba, preko mi je potreban savet, pa molim za razumevanje.
Inace, vise "skace" tzv. donji pritisak, mada nisu preterano visoki ni jedan ni drugi, ali zbog utvrdjenog hronicnog imfocitarnog tireoditisa, javlja se skoro redovno. Inace, ujutru pijem po 1 eutirox, uvece 1/4 presolola (zbog tahikardija) i do sada, ujutru 1/2 concora 5. Kojim bi ga, od mnogobrojnih lekova na trzistu, valjalo zameniti: imam 53 godine, 60 kg, nesto povecane trigliceride i diskretno holesterol, nemam izrazenih probleme sa bubrezima, mada ponekad oticem (u sklopu osnovne bolesti), tahikardije, te veoma cesto visok pritisak. Mislim da je u vezi sa stresovima i kojekakvim zivotnim brigama, no sta god da je, tzv. donji bude oko 100, a gornji, oko 150. Imam, na nevolju, i drugih zdravst. problema, ali verujem da je ovo dovoljno za savet koji ocekujem.
Sta mislite o "tetrace", koji od skora pije moja sestra i mnogo ga hvali?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ako vec morate da menjate Concor, jednostavno pocnite da pijete Presolol, koji vec uzimate, dva puta dnevno, ujutru pola tablete od 100mg, a uvece 1/4 kao i do sada.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori