polomljen zub

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
zzz99
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 19, 2007 6:38 pm

polomljen zub

Post od zzz99 »

polomio sam jedan prednji zub i zubar mi je stavio navlaku preko, i bilo je dosta dobro, medjutim polovina zuba sto mi je ostalo pocelo je da bude sivkasto vremenom, dok je druga polovina bela. bio sam kod zubara ponovo, i 'izbelio je zub', i stavio novu navlaku, medjutim rezultat je bio skoro isti.... Ima li neke metode da se taj zub sredi nekako i bude jednobojan i da se ne vidi ta linija koja razdvaja pravi zub od ostalog??? cuo sam za neke porcelanske navlake, da li je to mogucnost??

ili postoji neka laksa varijanta, kao neka pasta za izbeljivanje ili nesto??

hvala
yt1ecp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 11:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od yt1ecp »

Tvoj zub vise nije ziv, i to je razlog sto je poceo da tamni. Tesko da to moze da se spreci. Jedna od nekoliko varijanti je da se uradi porcelanska kruna. Time se u potpunosti resava tvoj problem. Zub dobija krunicu koja ima postojanu boju, koja se ne menja, zasticen je od daljeg pucanja, lomljenja i ostecenja, oblik mu postaje identican drugom centralnom sekuticu. Svi zahtevi, ili bar vecina njih su zadovoljeni. Ni cena porcelanskih kruna nije vise bauk i nesto sto se ne moze priustiti. Kontraindikacija nema, u smislu stetnosti po organizam. Nema alergija, nema vidljivih delova metala, .... Dakle, ako svoj zub zastitis porcelanskom kunom, bice svi zadovoljni. I ti, i tvoja okolina, i tvoj polomljeni zub :wink:
Za pametnog coveka, svaki dan je novi zivot !
zzz99
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jun 19, 2007 6:38 pm

Post od zzz99 »

zubar je rekao da zub nije mrtav, nisu mu vadjeni zivci... ali hvala u svakom slucaju :lol: :lol: :lol:

koliko odprilike kosta porcelanska krunica???
yt1ecp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 11:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od yt1ecp »

Zub ne menja boju tek tako. Kad se otvori pulpa, kad vise nema ishrane, ili kad se pojavi proces na vrhu korena, tada se i boja zuba menja. Ovako, tesko. Ako je plomba na zubu velika, pre ce se desiti da se promeni boja te plombe, a da zub koji je ziv, svoju boju zadrzi. Onda se vidi razlika. A, ako zub potamni, tu zivota vise nemaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
A, cena porcelanske krune? Pa, tamo gde ja odlazim, cena je 60 Eura za jedan zub.
Za pametnog coveka, svaki dan je novi zivot !
Odgovori