Ovo bi trebalo da bude posao administratora a ne moj...ali...administrator ne drzi mnogo do profesionalnog kvaliteta ovog foruma, tako da je i ovaj podfourm prepusten uredjenju i radu dobrovoljaca.
Dobrodosli kolega na podfourm ginekologija i nadam se da cete se pridruziti Dr.Pedji i meni, i da cemo zajedno biti cesce u mogucnosti da odgovorimo ljudima koji traze odgovore na razlicita pitanja iz polja nase ekspertize.
Prijmijetila sam da ste se javili nekoliko puta sa vrlo interesantnim ili bi bolje bilo reci GORUCIM problemima sa kojim se susrecu pacijenti sa ginekoloskim problemima kao sto su NEPOTREBNO uradjena histerektomija ! neadekvatno i/ili nepotrebno lijeceni cervicitis i vaginitisi, et cetera...vidim da ste uradili copy and paste, nekih od Vasih radova, koja trenutno nemam vremena da procitam, ali ono sto sam vidjela jeste da su RETROSPEKTINA ISTRAZIVANJA, pa prema tome pripadaju nizoj kvaliteti statistickih istrazivanja na ljestvici Evidence Based Medicine, poslije Systematic Review, Metaanalysis, Radnomizes Controlled Trials, Prospective Cohort Studies, and Case Control...ali...imaju sva pitanja koja ste postavili su klinicki visoko relevantna, i veoma opravdana i potencijalno mogu dovesti do odredjenih ( NEOPHODNIH ) promjena koje zdravstvo u bivsim Yu republikama treba da implementira i prezivi.
Ono sto moram da Vam kazem, jeste da je ovaj podforum baziran na savjetovanju i odgovoranja pacijentima koji imaju ODREDJENI KLINICKI PROBLEM, sa sto manje strucnih izraza vezanih za procedure, dijagnosticke testove, i terapijski pristup.
Ovo su Vasi strucni radovi i da bi koristili pacijentima na forumu, najbolje ih je implementirati u Vase odgovore pacijentima, kao sto ispod Vaseg topika postoji tema sa Urealplasma Urealyticum, gdje biste mogli u klinickoj situaciji da date informacije clanovima koji su postavili pitanje za UU. Dakle...ovako duge topike niko ne cita, a posebno ne pacijenti koji bez obzira na obrazovanje, moraju da interpretiraju u sklopu svog klinickog problema i sigurno moraju imati bazicno medicinsko obrazovanje da bi od toga mogli imati koristi.
Zelim Vam sve najbolje i nadam se da cemo kao sto to Pedja i ja radimo, da 'ukrstimo' misljenja na akademskom i klinickom nivou a sve za najbolji interest ovih ljudi koji se javljaju na ovom forumu.
Dobrodoslica za Dr.Nenadica
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Dobrodoslica za Dr.Nenadica
Pozdrav,
ObGyn
ObGyn