Neredovni ciklusi...??

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
DusaniMilica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:50 pm

Neredovni ciklusi...??

Post od DusaniMilica »

Milica, 17 god, BG,
Pre cetiri meseca uzimala logest (dva meseca). Pre dve nedelje urinokultura pokazala prisustvo str. beta haemolyticus, lecena pentrexilom, sada je sve u redu. Redovne posete ginekologu, i mom privatnom lekaru...

Imam neredovne cikluse, znaci, od 29-39 dana, od 13. god. kada je sve pocelo. Tokom uzimanja logesta dolazili su na 28., i nakon toga, poslednja dva ciklusa, na 38. dana. Medjutim, danas (21. dan) sam krenula da krvarim. Obicno imam glavobolje dan-dva pred menstruaciju, i imala sam ih pekljuce, ali nisam mislila da je menstruacija uzrok.

Da li je normalno ovoliko variranje? Prvi put mi se dogadja ovako rano...
DusaniMilica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 25, 2006 6:50 pm

Post od DusaniMilica »

Mogu i da preformulisem pitanje u mnogo jednostavnije>

Da li neka od prisutnih dama moze da mi kaze, iz iskustva, da li joj se prilikom stabilizovanja ciklusa dogadjalo da sa 38 dana predje na 20 ili nesto slicno? Prilicno sam zbunjena, jer ne znam kada sledeci put treba da ocekujem menstruaciju... :-?
jolanda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jun 18, 2007 3:51 pm

NEREDOVNA MENSTRUACIJA

Post od jolanda »

da...i ja imam slican problem..kazem slican jer nisam pila nikakve tablete a meni je menstruacija neverovanto neredovna....zna da dodje u dan(31) ali veoma retko (recimo jednom godisnje) ali sve ostale mesece ja dobijam sa zakasnjenjem od 7-14 dana pa i vise...mnogo me to muci....bolove u stomaku pocinjem da osecam onog dana kada bi trebalo da dobijem pa se to sve otegne do dana dobijanja....glava me boli svaki dan...bradavice ni da pipnem ne mogu od bolova...a grudi su svakim danom sve vece(pa vi vidite dokle to ide ako kasni 20 dana :o -sala mala)....i naravno krsta me uzasno bole....i tako ja svaki mesec kao luda radim test na trudnocu iako znam da je mala verovatnoca da zatrudnim....nekad se desavalo da ako popijem propolis par dana pre,da dobijem ali sad ni to ne pomaze....inace imama 25 godina i zanima me da li je ovo cesta pojava kod mladih jer oko mene svi piju pilule pa imaju redovnu menstruaciju.....
unapred zahvalna...
Odgovori