Poviseni secer u krvi (pitanje za Diabetu)

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Vodolija78
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 14, 2009 9:06 am

Re: Poviseni secer u krvi (pitanje za Diabetu)

Post od Vodolija78 »

Diabeta napisao:Znam da upitnik ne radi, ali imaš ga i u pdf-u, pa možeš da skineš i "peške" sračunaš (valjda pdf radi). Proradiće sve opet, samo traje ta "generalka"...
Sve što si uradio odlično si uradio. Što se ishrane tiče, možeš da se informišeš na sajtu u "Virtuelnom kotliću", koga sada ima u štampanom izdanju na kiosku "Štampe" pod naslovom "Čarobna kuhinja", za 200 din.
Što se voća tiče, ne moraš da brineš. Možeš jesti voće tako što ćeš ga rasporediti na nekoliko obroka dnevno, kao užine na primer. Užina može da ti bude jedna pomorandža, ili pola banane pre podne, a pola popodne, ili 2 mandarine, i tsl. Pitaj sve što te muči, rešićemo korak po korak ;)
Svakako cu kupiti taj prirucnik o ishrani na kiosku i pocecu da se pridrzavam njega. Ne znam kako da ti se zahvalim na svim ovim lepim savetima :)
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Diabeta »

Zahvalićeš mi se tako što ćeš biti dobro i ne postati jedan od nas "slatkih" :D
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
Vodolija78
Novi član
Novi član

Post od Vodolija78 »

Diabeta napisao:Zahvalićeš mi se tako što ćeš biti dobro i ne postati jedan od nas "slatkih" :D
Svakako da cu se potruditi i dati sve od sebe da izbegnem probleme sa secerom. Takodje, ugledacu se na svoju majku koja se uspesno nosi s njim vec vise od 10 godina i veoma je disciplinovana.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Trenutno se osobe sa dijabetesom najbolje hrane, u to budi ubeđen. Ako bi mene pitali, svi bismo trebali tako da živimo, imali problema sa šećerom ili ne. Moja je cela familija zbog mene svojevremeno prešla na takav režim i danas smo svi srećni i zadovoljni :D A i mnogo je lakše kad nisi sam ;)
Vodolija78
Novi član
Novi član

Post od Vodolija78 »

Ja se odavno kanim da predjem na redovniji i zdraviji nacin ishrane (moja majka je pobornik toga vec odavno), ali tek je ovaj poremecaj sa secerom koji se desio kod mene bio pravi alarm i okidac da moram radikalno da promenim zivotne navike (preskakao sam obroke a umesto rucka ili vecere bih pojeo palacinku sa eurokremom ili 2 cokoladice od po 50gr :( ). Ipak nadam se da sam na vreme reagovao i izbacio slatkise a tako i samog sebe uverio da mogu bez njih. Ubuduce cesce cu kontrolisati secer, makar jednom mesecno da bih sprecio povecanje istog.

Hvala ti na savetima i nadam se da nisam dosadan sa mojim pitanjima :) Samo hocu da se sto bolje informisem kako bih zdravije ziveo.
Diabeta
Saradnik
Kontakt:

Post od Diabeta »

Nikad nije kasno za promene :D A ni za pitanja, samo napred ! :D
Vodolija78
Novi član
Novi član

Post od Vodolija78 »

Slazem se u potpunosti sa tobom. :wink:
zdravizdravko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 20, 2019 9:29 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Post od zdravizdravko »

Imam dugo vremena sa varijacijama šećera u krvi. Nikako ne želim se pomiriti s tim, da ću morati na insulin... ( Zato probavam sve što mi "dođe pod ruku"... Da li je neko čuo za biljku brekinja, i da li je nju koristio za snižavanje šećera u krvi?
Ja sam na internetu našao, kod neke biljne apoteke iz Sarajeva, o toj biljci, pa me interesuju vaša iskustva.

Brekinja - blog
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

О томе ништа не знам али бих ти препоручио да прво пробаш стандардне ствари: физичка активност, скидање килаже, здрава исхрана., пуно чисте воде за пиће...

И да, треба да провериш да немаш можда упалу панкреаса или проблем са јетром.
wellhelt
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 06, 2022 2:51 pm

Post od wellhelt »

Pozdrav svima, hteo bih da vam predstavim odlicno resenje za regulisanje nivoa secera u krvi.
U pitanju je proizvod s helatnim hromom, beta-glukanima ovsa i biljnim ekstraktima za kontrolu nivoa šećera u krvi i borbu protiv metaboličkog sindroma.
Proizvod je prirodan, nema nezeljenih dejstva. Koristi se u preko 65 zemalja svakodnevno.

Za vise informacija ili porudzbinu javite nam se u inbox.
Odgovori