Uociao sam neke promene u vidu knedle u grlu, prvi put pre 10 meseci ali brzo je proslo i nisam obracao toliko paznju na to, zatim pre dva meseca... i opet prosle nedelje, samo sto je ovaj put trajalo 7 dana, danas sam uspeo da odem na ultrazvuk i ovo je nalaz:
"UZ STITNE ZLEZDE
Uz kaudalni pol levog reznja, medijalno, uocava se ovalna, jasno ogranicena formacija dimenzijea oko 14x10, hipoehogenog lako heterogenog izgleda, sa nekoliko ovalnih hiperehofenih formacije dijametra do 5mm. Ne moze se sa sigurnoscu reci da li promena pripada parenhimu levgo lobusastitne zlezde ili se utiskuje u njega.
Stitna zlezda je u celini homogene structure u ostalim delovima.
Opisana promena je otvorene etiologije.
Savetuje se konsultacija endokrinologa ili eventualno radiologa.
Datum: 27.8.2022"
Ako bi neko mogao da mi da neki odgovor danas, bilo kakav, bio bih jako zahvalan, jer mislim da necu moci da spavam do ponedeljka...

Simptomi:
-Knedla u grlu koja traje vec 7 dana ( nestaje tokom jela pa se vrati, nemam nikakvih bolova pri gutanju)
-Gubitak tezine sa 77 na 72... ( duze godina sam drzao tu kilazu, iskreno mi je cudno sto je opala, ali ne mogu reci da se prejedam, sta vise, koliko toliko pazim na ishranu a ponekad se i pregladnjujem, da tako kazem... radi autofagije)
-Pojacano lucenje pljuvacke osetim jednom do dva puta dnevno
-Izrasline na kraju jezika koje nisu bolne i ne smetaju
-Prociscivanje grla poslednja 3-4 meseca
Pusim konstantno 5 godina, ostavio sam cigare pre 7 dana kada je knedla u grlu pocela.
Slike su u prilogu linka: https://we.tl/t-XeeWdlrkYi
Unapred zahvalan na izdvojenom vremenu.