Poštovani,
već sam se oglašavala po pitanju hašimota. Volela bih da dobijem samo par odgovora na moja pitanja.
Prvo rezultati (poslednji)
T3 - 2,04
T4 - 88,7
TSH - 4,02
Još pre par godina sam radila i antitela pa mi je Dr Trbojević postavio dijagnozu Hipotireoze. Ne znam samo da li se radi o Hašimotu ili ne. Ne mogu da se setim koja antitela sam radila.
Elem, Dr mi je rekao da se javim tek kada mi se poremete hormoni. Moje pitanje glasi, da li treba preduzeti nešto sa ovim mojim rezultatima ili još ne? Takođe imam problem sa metabolizmom masti, u poslednje vreme mi je uvećan holesterol a zadnje 3 godine konstantno i trigliceridi. Telesnu masu nikako ne mogu da regulišem uz sav trud. Jako se malo krećem pošto osećam konstantan umor. Imam često pad pritiska, sa uvećanim pulsom. Bila sam čak i kod kardiologa, nosila holter 24 časa, i sve je bilo u redu, osim što sam u jednoj sekundi imala "udar" (tako ga je kardiolog definisao) sa pulsom od 167/min. U tom trenutku osetim kao neki prekid u guši, prosto mi je teško da ga definišem jer jako kratko traje, samo je neprijatno.
Najteže mi pada depresija, ne strašna, pošto sebe smatram izuzetno mentalno jakom osobom, pa se neverovatno kontrolišem (podsvest čini čuda).
Ponekad imam jako čudan tremor kada noću legnem da spavam, kao kada ste premoreni pa se sitno tresete.
Baš sam se zanela. Simptoma imam jako mnogo, i zanima me da li su svi oni karakteristični za hipotireozu?
I naravno kada opet kod endokrinologa?
PS U poslednje vreme me brine moja ćerka (13 godina). Čini mi se da joj je žlezda vizuelno blago uvećana. Šta mi preporučujete, da li odmah da joj radim UZ da isključim oboljenje ili hormone?