RANI POBACAJ - hitno
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
RANI POBACAJ - hitno
Prosli mesec sam zatrudnela i u 4-oj nedelji trudnoce (gledano od prvog dana menstruacije), 2 dana nakon pozitivnog testa dozivela pobacaj. Ispao je jedva vidljiv zametak, simptomi trudnoce su nestali, a test je bio negativan i menstruacija je kasnila 8 dana. Krvarenje je prestalo 09.06. pa me zanima da li mogu da zatrudnim vec ovaj mesec? Unapred hvala na ogovoru.
Rani pobačaj-hitno
Mišljenja ginekologa su različita u zavisnosti od uzroka pobačaja, što bi svakako morala da proveriš. No, ne savetuje se novo začeće u naredna tri meseca, odnosno trebalo bi da dobiješ tri menstruacije od spontanog...pa sve do šest meseci. Zar nisi bila kod ginekologa?
Ja sam prosle godine imala spontani u 5 nedelji, jednostavno sam prokrvarila, pila sam utrogestan, ali nije bilo sanse. Uradila sam beta hcg(koji je pre krvarenja bio visok) i on je krenuo da pada, ginekolog nije hteo da me pregleda, sacekali smo par dana i kad mi je beta hcg totalno pala, otisla sam kod DR.Rekao mi je da ne treba da se radi nista, da je to to i da mogu da pokusavam da zatrudnim posle 3 meseca i da ce sve biti ok.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Moje je misljenje da tu ne treba praviti nikakve pauze posto nije bilo kiretaze. Pretpostavlja se da oko 50% ranih pobacaja ode upravo u vreme kada treba da se desi menstruacija ili nesto malo posle, a zene koje ne ocekuju trudnocu jednostavno pomisle da je taj ciklus bio nesto duzi i nikad ne saznaju da su ustvari imale biohemijsku trudnocu. Ja sam nazalost jedna od onih koje ocekuju i koja je do sada imala 2 biohemijske trudnoce. A moguci razlozi su brojni.
Slobodno nastavi zivot dalje kao da se nista nije desilo, pa samim tim i seksualne odnose- mozda se ovaj put "cvrsce" zakaci
Slobodno nastavi zivot dalje kao da se nista nije desilo, pa samim tim i seksualne odnose- mozda se ovaj put "cvrsce" zakaci