Kao detetu ocnjaci su mi ispali kada sam imala 4 godine, ali mi nisu porasli. Kao rezultat toga, gornja vilica je se suzila i donja je presla preko nje. Nosila sam obicnu protezu od 9-e do 13-e godine, napravilo je se mesta za ocnjake, oni su izrasli i gornja vilica mi je malo presla iznad donje.
Sada imam 24-i godine i stanje je se delimicno povratilo, naime gornja vilica sada nije ni iza ni ispred donje vec tacno na sredini. Taj proces povratka na staro stanje se desava sporo, ali postaje iritantno to sto ne mogu bas dobro da zaklopim vilicu.
Zanima me da li ovo moze da se ispravi fiksnom protezom i koliko dugo treba da se nosi ? Posto pretpostavljam da cu morati da nosim protezu i za donju i za gornju vilicu, zanima me i koja je najmanja cena po kojoj mogu nabaviti fiksnu protezu?
nepravilan zagrizaj
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 11:18 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ima dosta pitanja koja si postavio, a preko neta se ne mogu naci odgovori. Prvo i prvo, treba da uradis dva vazna rentgenska snimka. Ortopan tomografski i telerentgen. Sa tim snimcima treba da se pojavis kod nekog stomatologa, obavezno d je specijalista ortodoncije, ili, ortopedije, kako to pacijenti vole vise da cuju i kazu. Naravno, bilo bi dobro da se na tom, prvom susretu pojavis sa jednim od roditelja, najbolje majkom. To iz razloga sto ce stomatolog, u svom prvom pristupu pitati tvvoju majku i nekoliko pitanja o trudnoci, porodjaju s tobom, pa o tvojoj ishrani u pocetku zivota, losim i dobrim navikama i jos mnogo toga sto ti ne znas, jer si bio mali
E, tek tada se pristupa premeravanju tvoje glave, zatim obicno desne sake, pa tek na kraju se uzimaju otisci gornje i donje vilice. Na tim modelima se dalje rade neka vazna merenja koja ce doneti konacnu odluku o terapiji, u smislu sta uraditi, kad, kako. O samoj vremenskoj duzini nosenja aparata obicno se ne govori, to je malo individualno, ali, iskusniji lekari mogu predvideti neki okvirni rok. I, moj savet, nemoj cekati, savet ne kosta mnogo !!!!!!!

Za pametnog coveka, svaki dan je novi zivot !