Rentgen

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
klarica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 19, 2007 4:56 pm

Rentgen

Post od klarica »

Da li se snimanjem zuba na Ro moze primetiti karijes, posebno ako je onaj "nevidljivi na oko" izmedju 2 zuba pri dnu???
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

Post od studentbgd »

Bolje je da uradis ortopan snimak. Za oko 10 eura dobijes snimak svih zuba u vilici i moze da se vidi karijes.
klarica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Apr 19, 2007 4:56 pm

Post od klarica »

Mozes li mi reci gde se to obavlja i kakv je to snimak? Onda mi je bolje to. Samo ne znam gde. Hvala puno
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

Post od studentbgd »

klarica napisao:Mozes li mi reci gde se to obavlja i kakv je to snimak? Onda mi je bolje to. Samo ne znam gde. Hvala puno
Imas recimo onu zgradu preko puda restorana Frans, vidi se na zgradi velika reklama pise RORTO. Ne treba da se zakazuje.
CRAZY_HORSE
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 04, 2006 1:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: Rentgen

Post od CRAZY_HORSE »

klarica napisao:Da li se snimanjem zuba na Ro moze primetiti karijes, posebno ako je onaj "nevidljivi na oko" izmedju 2 zuba pri dnu???
Rentgenskim snimkom se moze utvrditi karijes, ali to je zadnja metoda njegovog dokazivanja. Karijes u svom zachetku teshko moze da se vidi na retroalveolarnom snimku a pogotovo ne na OPT-u. Klinichki pregled je dakle najbolji nachin i jedini siguran metod za potvrdu karijesa.
Na Ro ce se videti jasno onaj karijes koji je jasno vidljiv i u ustima pacijenta.
ZzzzZZzzzZZzzZZZzzzZzzzzzZZZzZZZ
Odgovori