tumacenje beta hcg-a
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
tumacenje beta hcg-a
Molim bilo koga da mi odgovori, da li je rezultat beta hcg-a od 18.8 pokazatelj rane trudnoce tj. da li su to normalne vrednosti za sada?(poslednja menst.3 maj 2007; test na trudnocu pozitivan). Sutra idem kod DR-a, ali malko sam nestrpljiva, pa ako neko zna neka mi odgovori. HVALA i pozzz svima
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Odmah da napomenem da nisam lekar. Prema onome sto sam dosada izucila, tvoja beta je prilicno niska s obzirom da ti je poslednja menstruacija bila 03. maja. No, pitanje je koliko su ti inace ciklusi dugi, kada je bila ovulacija i kada se odigrala implantacija. Moze biti da se embrion skoro ugnjezdio pa otuda niska beta, a moze biti i da je u pitanju biohemijska trudnoca (rani spontani). Lekar ti nece moci nista videti na UZ, ali ono sto ce ti verovatno preporuciti to je da proveris nakon dva ili tri dana od prvog nalaza da li se beta pravilno udvostrucava. Ako se dupla, sve je u redu. Kad naraste dovoljno, moci ce da vidi buduceg bebca na UZ.
Drzim fige za duplanje!
Drzim fige za duplanje!

Hvala, ovo mi je druga trudnoca, cini mi se da mi je u prvoj trudnoci na pocetku beta hcg bio veci, ali zaista pitanje je i u kojoj sam nedelji, pa pretpostavljam sa vecom trudnocom da ce se povecavati i beta hcg.(inace ciklus mi ide od 28-40 dana, kako kad-nekad tacno u dan) I ja se nadam bebcu jer ga silno zelimo, opet!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ako ti ciklusi tako variraju a nisi pratila ultrazvucno kada je bila ovulacija (ili bar preko Lh trakica), onda je vrlo moguce da si "ubola" betu neposredno nakon implantacije. U svakom slucaju zbog nekih buducih mama s istom dilemom bili bi dobro da napises ovde i epilog tvoje price kroz par dana. Mnogo bi nam znacilo!
Pozdrav i sve najbolje!
Pozdrav i sve najbolje!
Nisam mogla da izdrzim, pa sam sinoc otisla kod ginekologa. Na ultra zvuku se videla zumancana kesa(valjda je tako zovu), jedan plod koji se nalazi u materici i koji je velicine 4mm, za 2 nedelje je kontrolni ultra zvuk - videli su se i otkucaji srca, a za 7 nedelja prvi ekspertski ultrazvuk. Jos pre pregleda videvsi nalaz beta hcg-a doktorka je rekla da je to rezultat najverovatnijeg postojanja trudnoce i tako je i bilo, opet sam trudna i srecna zbog toga. Moja trogodisnja Maja ce dobiti batu ili seku!