promene u pazusnoj jami ?!! za doktora

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
puzla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 10, 2006 4:03 pm

promene u pazusnoj jami ?!! za doktora

Post od puzla »

Kod mog supruga nedavno u desnoj pazusnoj jami pojavio se otok, nismo mogli tacno da odredimo da li je rec o cvoricu ili veni, ali je bilo jako bolno na dodir. Nakon nekoliko dana sve se normalizovalo, a posle nekih sedam dana u drugoj pazusnoj jami javio se isti bol samo sto sada rekli bi da je rec o cvoricu, mada nismo sto posto sigurnu. Osim sto ima prosirene vene i sportsko srce, nikad nije imao ydravstvenih problema. Ponekad oseti bol u venama na nogama i u predelu prepona, i ni[ta drugo. Da li je rec o venama u pazusnoj jami ili su u pitanju limfne zlezde i sta uraditi od analiza i snimaka? Unapred hvala na odgovoru.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Svakako uraditi krvnu sliku, mada mi to vise lici na neki hidroadenitis ili slicno (upala znojnih zlezda), nego na reakciju limfnih cvorova. Prepipati dojke (nema veze sto je muskarac u pitanju).

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
puzla
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 10, 2006 4:03 pm

Post od puzla »

dr ivica napisao:Svakako uraditi krvnu sliku, mada mi to vise lici na neki hidroadenitis ili slicno (upala znojnih zlezda), nego na reakciju limfnih cvorova. Prepipati dojke (nema veze sto je muskarac u pitanju).

Sve najbolje!
doktore, hvala na odgovoru. Sada smo sigurni da su u pitanju cvorici, palpacijom sam osetila dva mala cvora, vene znaci nisu sigurno, a vec duze vreme sa pauzama suprug mi koristi dezodoransku kremu LIDERU, jer ima jak miris znoja, efekti su mnogo dobri, ali dal ovi cvorici nisu nezeljena dejstva ove kreme.
Odgovori