OPERACIJA!
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
Doktore uspjeli smo stici do Banjice prije petka (zato nisam poslao jpg na Vas mail)miodrage napisao:Posaljite na [email protected]
Dr Jesic je pregledao majku. Konstatovao je da postoji fistula unutar oziljka (rupice) koja prouzrokuje curenje.
Uzet je bris sadrzaja. Nalaz ce biti u ponedeljak. Majka ce najvjerovatnije biti primljena u utorak/srijedu pa ce je opet otvarati i intervenisati. Sada je kod kuce.
Predpostavljam da je to relativno cesta pojava kod operativnih zahvata ali me opet malo brine zasto se to ipak desilo?
Moze li biti nekih posljedica? Sta ce sada sada raditi oko te fistule?
Izvinjavam se ako Vas zamaram pitanjima ali nadam se da ce to uskoro biti konacno gotovo.
Srdacan pozdrav,
Lukic
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
NA osnovu brisa se odredi koje su bakterije, pa se onda na osnovu toga daju antibiotici. Ako je fistula mala, vrlo cesto se zatvori spontano (koliko se secam, rekoste da je vec pocela da se smanjuje); ako ne dodje do spontanog zatvaranja, onda se zatvara hirurski. Za detalje je ipak najbolje Dr Jesica posto je on na licu mesta i ipak ima mnogo bolji uvid nego mi ovako preko neta
Konacno je utvrdjeno koja je bakterija.miodrage napisao:Kao sto Vam je Veljko odgovorio, sad ostaje samo da se ceka, da dr Jesic utvrdi sve st aje i kako je.
U pitanju je STAPHYLOCOCCUS AUREUS.
Majka je u bolnici u Doboju, prima injekcije Vankomicin kojih ustvari NEMA nigdje pa se koristi zamjena Edicin. Doza koju dobija je 2x500 mg (ujutro i navece kroz infuziju)
Zanima me o kakvoj bakteriji se radi, da li je doza lijeka\zamjene dovoljna i sta se pokazalo u praksi vezano za infekcije prouzrokovane ovom bakterijom, ako se lijekovima ne zalijeci ovaj problem hoce li se opet radidi nesto hiruski??? Rana jos curi...stanje je ne promjenjeno. Doduse, tek joj je drugi dan u bolnici...
S postovanjem,
Lukic