donacija & vantelesna

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
garga
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 15, 2004 12:57 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

donacija & vantelesna

Post od garga »

Suprugovi rezultati su u potpunosti u redu a meni je konstantovana rezistencija ovarijuma tj. smanjena funkcija rada jajnika, registrovan mi je prevremeni klimaks. Usled toga javio se hormonalni poremecaj, povecan nivo FSH (bio je i 98.0mlU/ml) i LH (bio je i 53.0mlU/ml). Ostale analize (estradiol, progesteron, DHEA-SO4, kortizol, 17-OH-progesteron, prolaktin, komplet autoimunih antitela sa antifosfolipidnim i antiovarijalnim, T3, T4, TSH-ultra, mikroplazma i chlamydia) su u redu, jedino mi je povecan testosteron (8.0nmol/l) i androstendion (3.5ng/ml).Kariogram je pokazao normalan broj hromozoma 46.xx, bez mozaicizma i postojanja promena u strukturi hromozoma.Kraniogram je takodje u redu Povremeni izostanci menstrualnog ciklusa poceli su u mojoj 22. godini (sad mi je 30). Sada mi predlazu da uradim LAPARASKOPIJU pa posle ce kao znati da li ce moci vantelesna ili ce morati donacija (mada nagovestili su mi da ce najverovatnije ona jedini nacin). Pitam se da li postoji neko drugo resenje i kome da se obratim u tom slucaju. Unapred zahvalna.
Uradila sam hormone drugog dana ciklusai rezultati su sledeci: FSH 34, LH 24, ESTRADIOL 85, PROGESTERON 0.61. Kazu da su idealni rezultati za zenu u klimaksu a meni je 30 godina. Ima li sanse za vantelesnu ili ce ipak morati ta donacija???
Odgovori