Psihicka priprema za sledecu trudnocu

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
MarijanaRS
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 08, 2006 12:39 pm

Psihicka priprema za sledecu trudnocu

Post od MarijanaRS »

Cao radni narode,
Pre cetiri meseca sam ostala nenadano trudna, ranije nisam ni razmisljala o trudnoci. Pre dva meseca sam imala spontani pobacaj i vrsili su mi kiretazu, Sad ponekad kada imam naporan dan imam bolove u donjem delu stomaka. Da li je moguce da je bila kiretaza neuspela? Da nisam dobro ociscena?

I unatoc tome zelim bebu. Navodno ne smem u narednih 4 meseca da zatrudnim. No, potreban mi je savet kako da se oslobodim straha od trudnoce i porodjaja.

Moja majka me je uvek plasila porodjajem kad sam bila mala. Uterala mi je strah u kosti. Imala je uzasne bolove, sekli su je... bla bla. Nije nikada pricala o osecaju kada me je ugledala, o ljubavi koju je tada osecala... :(
Dok stignes na red, promene se pravila.
helenav
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Maj 10, 2007 11:28 am

Istina, bol koji se zaboravi!!!!

Post od helenav »

Draga Marijana, provjeri da nemaš neku upalu. Da kiretaža nije uspjela posljedice bi osjećala odmah u vidu odliva i sl. S te strane nema potrebe da se bojiš.
Porođaj kao porađaj boli. Nije ništa neizdrživo. Svaku porodilju sjeku i to nije ništa čudno. Mislila sam da posle prvog porođaja nikada više neću poželjeti drugo djete, a sada imam još jednog anđelčića koji ima 13 mjeseci (nakon 4 godine). Sve se zaboravi kada ugledaš plod vaše ljubavi i pile koje si u sebi nosila 9 mjeseci. Nezaboravan osjećaj sa kojim se čitav porođaj ako ne zaboravi, onda stavi u drugi plan. Istina jeste da boli, ali ja nakon dva porođaja ne mogu u glavi da prizovem taj bol. Znam da je nenormalna ali je i zaboravljen. Bitno je da brineš o sebi i da sarađuješ sa ljekarima. Drugi porođaj je bio divan, bolan ali kada sam je ugledala više ništa nije moglo da se poredi sa tim okicama koje su me gledale, i sada kako rastu shvatam da ništa nije bitnije od toga. Uživaj i opusti se, to je najljepši osjećaj u životu koji ništa ne može da zamijeni. Srećno!!! :D :D :D :D :D :D
merijet
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 22, 2007 3:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od merijet »

razumem te u potpunosti...ja sam imala spontani pre 2 godine i veruj mi imala sam uzasan strah da zatrudnim...ipak je proslo vreme i ucinilo da ponesto zaboravim ali strah je ostao prisutan ali posle dve godine mnogo manji...sad sam u trecem mesecu i veruj mi i dalje me je frka dali ce sve biti kako treba...Ali sam resila jedno i vrlo bitno:STA GOD DA SE DESI JA CU SE BORITI I VERUJEM DA CU USPETI U TOME.To ti je jedino sto ti mogu predloziti ,da pocnes da verujes u sebe i da se boris,kazes sebi da uvek postoji nova sansa i prosto se BORIS!Zelim ti sve najbolje i bar pokusaj da pocnes da razmisljas tako,jer svaka trudnoca je jedan rizik(u smislu dali ce sve biti kako treba)ali dok ne probas nista ne mozes dobiti. :wink:
Mozda cu imati vise srece treci put
merijet
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 22, 2007 3:37 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od merijet »

porodjaja nemoj da se plasis jer to je skroz prirodna stvar,nista ti se lose nece desiti,mislim nismo u 17 veku i ne poradjamo se po kucama u sobi sa sve komsinicom babicim vec smo u rukama ljudi koji znaju svoj posao,neko prodje lakse neko teze,ali mi zene sve mozemo izdrzati ako nesto zaista zelimo.Pa i ta bol ce proci,sve zarad cilja...Samo volja,zelja i hrabrost :D :wink:
Mozda cu imati vise srece treci put
Odgovori