Pozdrav svima!
Imam 20g, ne radim i vanredno studiram. Udata sam već godinu dana s tim da nemam redovne sexualne odnose jer smo muž i ja razdvojeni. Do sada nisam imala trudnoća mada planiram u skorije vrijeme.
Moj problem je to što sam imala neprestano krvarenje između dvije menstruacije i to još uvijek nije prestalo, iako nije obilno. Također, u protekle 2 godine sam dobijala menstruaciju tačno svakih 30 dana i nisam imala nikakvih problema, do prije dva mjeseca, kada mi je poranila 4 dana, a sljedeća menstruacija je uslijedila nakon 23 dana, i od tada krvarenje nije prestalo, a imala sam i jake bolove u donjem dijelu trbuha. Posljednju menstruaciju sam dobila nakon 45 dana, no međutim, krvarenje se nije zaustavilo.
Znači ovako:
Zadnja redovna mentruacija mi je bila 31.01.2007g, a potom
26.02.2007
21.03.2007
05.05.2007 zadnja menstruacija
U međuvremenu, bila sam kod ginekologa i rađen mi je vaginalni pregled, a evo nalaza:
Uterus u AVFL. Normalnog položaja, oblika i veličine. Homogena tekstura tkiva.
Desni jajnik 30,0 mm x 21,2 mm, ne osjetljiv na pritisak sonde. Lijevi jajnik: 35,5mm x 22,3 mm, bolno osjetljiv na pritisak sonde, nešto tečnosti u (ovo nisam uspjela pročitati)
Terapija:
Polygynax vaginalete 1x1
Synersul forte tablete 2x1 (10 dana)
Ovom terapijom su nestali jaki bolovi, ali krvarenje nije prestalo. Na drugom pregledu nalaz izgleda ovako:
Uterus u AVFL. Normalnog položaja, oblika i veličine. (ovo nisam uspjela da pročitam, ali piše 4,8mm)
Desni jajnik veličine 32,3 x 21,5mm, lijevi jajnik 27,9 x 23,7 mm. Tečnost u (ni ovo nisam uspjela pročitati)
Krvari 1,5 mjesec neprekidno.
Dijagnoza: Disphunctio ov___ialis
Terapija:
Primolut nor tablete 2x10mg u toku šest dana (nakon čega bi trebala da opet dobijem menstruaciju, i doktor mi je rekao da mu javim koji je to datum). Iako već 4 dana pijem tablete, krvarenje ne prestaje i imam jake bolove u stomaku i nogama. Šta da radim, osim što ću definitivno promijeniti ginekologa?
Disfunkcionalno krvarenje?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Maj 14, 2006 12:33 am
Izvadi krv i uradi beta HCG. meni se ovako desilo pre osam godina, dobijem menzis i kada je bio 6 dan meni pocne krvarenje kao da je prvi. Uradim test na trudnocu sa urinom dva puta i oba puta je bio pozitivan. Odem kod lekra u Nardoni front i tamo mi urade ultrazvuk i kazu da imam upalu jajnika a ja misleci da oni sve znaju zaboravim da kazem da mi je test bio pozitivan. Krvarila sam dve nedelje i pila antibiotike pa mi je stalo ali sad posle toliko godina i ivise iskustva mi je jasno da sam ja tad imala spontani!! Pa ti uradi taj beta hcg.