Imam 33 godine (i bebu od 9 meseci)i vec 15 dana povisen krvni pritisak, na prvom pregledu 140/95, EKG u redu i odmah mi je prepisan Presolol 2 puta po 1/4, od tada pre podne mi je pritisak 100/80 (brzo se zamaram, znojim, osecam lupanje srca), a uvece ponekad i 150/100 (posle presolola i diazepama 5mg). Krvna slika OK, T3:1.51;T4:125 i TSH:0.96, lečim se od E.Colli vec tri meseca, trenutno pijem Visiren i koristim vaginalete. Da li moze E.Colli da mi pravi takve probleme, i da li treba da prestanem da uzimam presolol (I kako se uopste prestaje sa takvim lekovima)?
Unapred zahvalna
Visok krvni pritisak, beta blokatori ZA DR IVICU
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Maj 24, 2007 2:35 pm
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Escherichia ne bi trebalo da pravi takve probleme, a presolol ja u poslednje vreme izbegavam, obzirom da se na nasem trzistu javio mnogo bolji 24-satni beta blokator, bisoprolo, pod fabrickim imenom CONCOR. Moj stav je da se lecenje hipertenzije mora oslanjati na dnevni i nedeljni profil tenzije, pa je potrebno da pre uzimanja jutarnje i vecernje doze Presolola merite sebi pritisak, kako bi se videlo da li eventualno izbaciti jutarnju dozu ili je smanjiti, ili mozda uvesti jednu dozu leka dnevno, negde oko podne. Alternativno, iskljuci se beta-blokator i pokusa se rgilacija tenzije drugim antihipertenzivima i higijensko-dijetetskim rezimom. Niste napisali da li dojite bebu. Takodje, da ne zaboravi, bensedin obara pritisak...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.