pre 2 meseca krenuo sam kod kozmeticara zbog velikog broja bubuljica na licu. Hteli su da provere da li imam bakteriju i to su uradili vadjenjem brisa tj. gnoja iz bubuljica. Bris je poslat na ispitivanje i otkrili su da imam escherichia-u u debelom crevu. Koliko god lecio bubuljice uveek ce se nove pojavljivati i to me dovodi do ludila. Hteo bih da znam nesto vise o toj bakteriji i njenom lecenju.
UNAPRED HVALA
Ešerihija?
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai
Kako su mogli mikrobiološkim pregledom gnojnog sadržaja iz akne da ustanove ešerihiju u digestivnom traktu?To prvi put čujem.
Drugo, bris iz akne se skoro nikada ne radi, jer se zna da je će se (uglavnom) naći Propionibacterium acnes i Staphylococcus epidermidis.
Kod akni je kompleksna multifaktorska etiopatogeneza, tako da uzimanje brisa iz pustule nema nikakve svrhe!
Drugo, bris iz akne se skoro nikada ne radi, jer se zna da je će se (uglavnom) naći Propionibacterium acnes i Staphylococcus epidermidis.
Kod akni je kompleksna multifaktorska etiopatogeneza, tako da uzimanje brisa iz pustule nema nikakve svrhe!
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Prvo, otud ovo
u tom slucaju, pogresio si mesto, eto i ja SE CUDIM i apsolvent sam medicine. Nemoj da citas nego lepo kod tog kozmeticara pa nek te izleci. Mozda je trebalo da stavis u zagradi KO ZELIS da ti odgovori. I lepo, svako manje kvalifikovan ce da je zaobidje.
Drugo, covek je doktor.
Trece, trebalo bi da te zanima kako su to otkrili bakteriju (mozda su u akni sa bakterijom pronasli i crevni sadrzaj
)
ne zelim da citam cudjenja neiskusnih studenata medicine

Drugo, covek je doktor.
Trece, trebalo bi da te zanima kako su to otkrili bakteriju (mozda su u akni sa bakterijom pronasli i crevni sadrzaj