Ešerihija?

Deo foruma gde možete podeliti svoja pitanja o najvećem ljudskom organu, koži. Kako sačuvati kožu, negovati, kada lečiti kožna oboljenja, kome se obratiti. Posavetujte se o kozmetičkim preparatima i negi kože i kose.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99, goranai

Odgovori
cacanin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 02, 2007 12:23 am

Ešerihija?

Post od cacanin »

pre 2 meseca krenuo sam kod kozmeticara zbog velikog broja bubuljica na licu. Hteli su da provere da li imam bakteriju i to su uradili vadjenjem brisa tj. gnoja iz bubuljica. Bris je poslat na ispitivanje i otkrili su da imam escherichia-u u debelom crevu. Koliko god lecio bubuljice uveek ce se nove pojavljivati i to me dovodi do ludila. Hteo bih da znam nesto vise o toj bakteriji i njenom lecenju.

UNAPRED HVALA
copvb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 02, 2007 2:30 am

Post od copvb »

Između KRALJEVA i RAŠKE u mestu POLUMIR ima izvor vode protiv bakterija a posebno za esherikiju je dobra ta voda.PROBAJ ništa ti neće škoditi
vlada99
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Feb 17, 2007 8:52 am

Post od vlada99 »

Kako su mogli mikrobiološkim pregledom gnojnog sadržaja iz akne da ustanove ešerihiju u digestivnom traktu?To prvi put čujem.
Drugo, bris iz akne se skoro nikada ne radi, jer se zna da je će se (uglavnom) naći Propionibacterium acnes i Staphylococcus epidermidis.
Kod akni je kompleksna multifaktorska etiopatogeneza, tako da uzimanje brisa iz pustule nema nikakve svrhe!
cacanin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 02, 2007 12:23 am

Post od cacanin »

nemam pojma kako su mi nasli bakteriju i to me ne zanima. Bitno da su je nasli i to mi je dovoljno. Ako znate recite mi kako se leci jer ne zelim da citam cudjenja neiskusnih studenata medicine. :evil:
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mr ph. Silvio »

Lepo Vas je čovek pitao a pri tom nije nesvršeni student.
Obratite se kozmetičaru za dalje, koji je i započeo vrlo neobičnu proceduru...
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

:lol:
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Prvo, otud ovo
ne zelim da citam cudjenja neiskusnih studenata medicine
:o :o :evil: u tom slucaju, pogresio si mesto, eto i ja SE CUDIM i apsolvent sam medicine. Nemoj da citas nego lepo kod tog kozmeticara pa nek te izleci. Mozda je trebalo da stavis u zagradi KO ZELIS da ti odgovori. I lepo, svako manje kvalifikovan ce da je zaobidje.

Drugo, covek je doktor.

Trece, trebalo bi da te zanima kako su to otkrili bakteriju (mozda su u akni sa bakterijom pronasli i crevni sadrzaj :o )
ivkovic81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 18, 2007 6:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ivkovic81 »

ešerihija se jedino može čajem da se izleči
Odgovori