Danas mi je 2. dan ciklusa. Interesuje me kada je najbolje uraditi hormonski status (kog dana ciklusa, u koje doba dana):
estradiol
FSH
LH
prolaktin
progesteron
Ove hormone želim da uradim jer suprug i ja želimo da pravimo bebu. Da li bi još neke hormone trebalo ispitati. Na ovom forumu sam inače i saznala za gore navedenih 5 hormona. Prošlog meseca smo se baš potrudili, ali nam nije uspelo.
A nije loše ako neko zna da me uputi i GDE JE NAJBOLJE ispitati ove hormone. Živimo u Beogradu.
Hvala unapred na svakom odgovoru!
HORMONSKI STATUS - kog dana ciklusa raditi i GDE?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Maj 02, 2007 6:24 pm
-
- Aktivan član
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 9:32 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ove hormone koje si navela plus TSH i testosteron a posto zivis u Beogradu mozes ih uraditi u labaratoriji KONZILIJUM. Oni su koliko se secam kod Hrama Sveti Sava,potrazi pod opcijom TRAZI mislim da ces naci adresu i broj telefona stim sto progesteron nije toliko bitan da se vadi na 2.dan koliko je bitno da se izvadi na 21dan ciklusa da se vidi da li je bilo ovulacije.Sto se tice ponavljanja analize hormona to zavisi od rezultata koje dobijes od prvog vadjenja ali u svakom slucaju mislim da ti treba konsultacija sa ginekologom koji se usko bavi ginekoloskom endokrinologijom ili sterilitetom.Sve najbolje!!!
-
- Aktivan član