Pa,ovako....s obzirom da bolujem od cistinurie(imam 24 godina) i da vec godinama imam problema sa kamenjem u bubrezima,pokusavajuci da poboljsam mogucnost razlaganja cistina povecanjem magnezijuma i citrata(koji su mi inace katastrofalno niski) pio sam mesec dana novi preparat Nutri-Mag i to 4 tablete dnevno,dakle oko 650mg Mg-a dnevno.
Vec posle nedelju dana,poceo sam da imam prolive i bolove u stomaku posto popijem kapsulu.E sad ,posto su se meni problemi koje imam s kemenjem smucili,ja onako tvrdoglav i u nadi da moze da mi pomogne,nastavim to da pijem jos 20 dana,cak i izmedu obroka a ne u toku jela kako je propisano,da vidim kakvi ce mi rezultati MG-a citrata biti.
Epilog je da sam poceo da imam ,bolove u donjem delu stomaka cim nesto pojedem,gasove,ceste kasaste stolice i krv u stolici.Doktor koji mi je preporucio preparat kaze da to nije od Mg i da su problemi trebali da prestanu cim sa prestao da unosim taj preparat i da se obratim gastroenterologu.
Obratio se ja i rezultati analiza su:krv, jedino nizak nivo Fe 8.9,ostalo ok;urin samo povisene belancevine,sedimentacija ok;ultrazvuk ok;u stolici nemam bakterija,:gastroskopija pregled ok;rektoskopija,debelo crevo osetljivo na kontakt,uzeta biopsija,cekem rezultate;
Vec 7 dana pijem probiotik 3x dnevno,folan 2x,Salazopurin 3x.
Malo mi se stabilizovala stolica i bolovi u stomaku su retki,ali i dalje povremeno imam krv u stolici.Malaksao sam,brzo se umaram(da li zbog upale, niskog fe,mozda lekova,ne znam),osecam slaba probadanja u levom delu stomaka...
Eto to je otprilike to "ukratko".Trudio sam se da sto bolje objasnim iako pojma o ovim stvarima vezanim za stomak nemam.
Dakle,da li je moguce da je sve to zbog Mg-a,jer ranije nikada nisam imao slicnih prblema ili je pak mozda od neceg drugog(antibiotika, hiruskih intervencija,laserskog razbijanja koji su veoma cesti u mom zivotu)?I naravno sta da radim,sta da ocekujem?
hvala unapred