Kevo potpuno se slazem .
Milslim da neke zene vise drame nego sto treba.
Nekazem da su oni monstrumi ali znaju da budu malo grublji nekad.A da nepricam o sestrama koje rade u porodilistu( sa izuzecima)
Ponasale su se kao da sam narkomanka koja je dosla na lecenje a ne na porodjaj a ustala sam sutradan posle carskog reza.
Bol koji se stvori pucanjem medjice ili usivanjem nemoze da se poredi sa 24 casovnom agonijom posle carskog.
Najbolji porodjaj je ....?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Re: misgav ladach i PDA
Misgav Ladach je metoda carskog reza. Napravi se rez potrebne sirine na kozi, odmah iznad bikini linije, ali onda se do materice dodje razmicanjem misica, bez secenja. Mislim da se i materica tako otvara, sa minimalnim rezom. Rana brze zaraste, nema osecaja utrnulosti jer nervi nisu preseceni, manji je rizik od infekcija, manji bol, brzi oporavak. Sedam dana mozes da pijes neke najobicnije analgetike, posle sedam dana ti ni ne trebaju (ponekad i pre). Operacija gotova za 15 minuta!OljaA napisao:Šta je to Misgav Ladach?
A za ovo poređenje, to nikako ne može da bude isto, čak ni slično.
Cepanje ili epiziotomija je normalna stvar, i to je samo međica koja za 10-ak dana zaraste samo treba da se vodi računa o higijeni i ispire hidrogenom da ne bi došlo do infekcije.
Ako zatudniš 2 meseca nakon porođaja sa kojim si se cepala ili imala epiziotomiju to nije nikakav problem.
Na carskom se seče stomak i materica koja treba da iznese celu trudnoću!!!
Ne može da se upoređuje rez na međici sa rezom na materici!!!

Tako da sve u svemu, skroz mi je u redu da zena moze da se odluci bilo za carski rez, bilo za vaginalni porodjaj ako hoce. Ako prodje dobro, dobro je, u oba slucaja. A oba mogu i da se zakomplikuju, sto nikako ne mozes predvideti.
S tim sto sve ovo kod nas jos ne vazi... pa ovde jos moras dodatno da placas za epidural i prisustvo bebinog oca u sali!