kronova bolest

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
mlekadzija81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 19, 2007 2:17 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

kronova bolest

Post od mlekadzija81 »

Zadnjih 6 meseci sam izgubio blizu 20 kg, imao sam bolove u donjem delu stomaka, a ponekad i u sredisnjem. Malaksalost i proliv su prisutni, bled sam kao krpa i to je uglavnom to. Nakon 2 nedelje ispitivanja u vrbaskoj bolnici rekli su mi da imam tuberkulozu, u sta nisam mogao da poverujem, pa sam odlucio da pobegnem iz bolnice i lecim se na drugom mestu. Sticajem okolnosti stigao sam do Kragujevca, gde su mi za 30 minuta uradili ultra zvuk, analize krvi, gastroskopiju i biopsiju creva. ustanovljeno je da imam gomilu cireva na zelucu, nekolicinu na duodenumu, od toga jedan krvareci, i nebrojano infekcija i jakih upala u crevima. Plasili su se da nemam kronovu bolest, zbog simptoma koje sam imao, ali patolog kaze da nema, iako uzorak creva nije reprezentativni. Interesuje me da li je moguce da je napravio gresku(nadam se da nije), kolika je tacnost tih biopsija i zanima me kad ce mi prestati simptomi koje sam gore nabrojao, jer nista mi ne prolazi, a vec dve nedelje pijem lekove(kontrolok amoksicilin i jos jedan antibiotik)?
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Bolujem od Kronove bolesti vec godinama, cak imam i jednu operaciju iza sebe. Neki od simptoma koje si naveo se poklapaju. I ja sam upocetku (kao i svaki put kad imam aktivnu fazu) gubila dosta kg. imala bolove, povracanja, retku stolicu imam i dan danas kad je bolest u mirnoj fazi. U principu se Kronova bolest najbolje dijagnostikuje kolonoskopijom i uzimanjem biopsije tkiva. Ako si to uradio i oni su rekli da nema bolesti, a tebi je i dalje lose i ne reagujes na terapiju, ne znam sta drugo da ti kazem nego probaj ponovo. Licno sam morala da promenim tri gastroenterologa da bih stigla do dijagnoze. Sa odgovarajucim lekovima su mi se simptomi smirili. Ali naravno to je delovalo samo u mirnijoj fazi. Kasnije sam imala velika suzenja na crevu i morala sam to da operisem. Eto ako te jos nesto zanima o Kronovoj bolesti slobodno pitaj. Imali smo i veliku diskusiju vec na ovom forumu o tome, ali se ona nalazi na nutricionizmu, pa ukucaj trazi: kronova bolest.....
mlekadzija81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 19, 2007 2:17 am

Post od mlekadzija81 »

Dea napisao:Bolujem od Kronove bolesti vec godinama, cak imam i jednu operaciju iza sebe. Neki od simptoma koje si naveo se poklapaju. I ja sam upocetku (kao i svaki put kad imam aktivnu fazu) gubila dosta kg. imala bolove, povracanja, retku stolicu imam i dan danas kad je bolest u mirnoj fazi. U principu se Kronova bolest najbolje dijagnostikuje kolonoskopijom i uzimanjem biopsije tkiva. Ako si to uradio i oni su rekli da nema bolesti, a tebi je i dalje lose i ne reagujes na terapiju, ne znam sta drugo da ti kazem nego probaj ponovo. Licno sam morala da promenim tri gastroenterologa da bih stigla do dijagnoze. Sa odgovarajucim lekovima su mi se simptomi smirili. Ali naravno to je delovalo samo u mirnijoj fazi. Kasnije sam imala velika suzenja na crevu i morala sam to da operisem. Eto ako te jos nesto zanima o Kronovoj bolesti slobodno pitaj. Imali smo i veliku diskusiju vec na ovom forumu o tome, ali se ona nalazi na nutricionizmu, pa ukucaj trazi: kronova bolest.....

nisam radio kolonoskopiju, zato sto je dr uspeo da mi gasatroskopom stigne do tankog creva, zato i patolog kaze da uzorak nije bas reprezentativan. stoga cu krajem meseca morati uraditi i kolonoskopiju zbog biopsije i da zavrsim vise sa tim. ugllavnom dosta sam naucio ovih dana o kronovoj bolesti o mirnim aktivnim fazama i sl. tebi hvala u svakom slucaju.
pozz
Odgovori