kryotese
Moderatori: vlada99, moderato, admin, Vragolasta Amfibija, Dr.VinkaVukotic
mripopis neznam da li si me shvatila ali poenta je u sledećem :
Kanali nisu začepljeni što se da videti iz činjenice da je kod tvoga muža bilo spematozoida posle Andriola ( doduše nepokretnih) ali to nije bitno !
Zašto su radili biopsiju testisa ako su prehodno radili punkciju ? Na taj nači su mogli da vide da nema zrelih spermatozoida !
Jedino što ima smisla ( po meni ) je da su radili punkciju, nrp. levog testisa a biopsiju desnog ili obrnuto gde su mogli posumnjati da je jedan od testisa možda oštećen odnosno drugi da finkcioniše koliko - toliko !
Kažem ti da sam ja do pre dve godine imao spermatozoide ! Vrativši se sa zapada u Srbiju u stanju sam Azospermije ( osim jedanput kada ih je bilo i bili su potpuno normalni i zdravi , jasne citološke gradje ) .
Jedino u čemu mi se život razlikuje ovde u odnosu na zapad je : STRES
Dakle sve ono o čemu sam razmišljao i pravio komparaciju zapad - srbija sve upućuje na činjenicu da je ovde prevelika doza negativne energije, neupućenosti, neozbiljnosti i neodgovornosti koja za posledicu ima ovakav život što je preduslov za konstantan stres !
Na kraju je to i dokazano kod mene jer su mi radili analizu hormona Kortizola i ACTH. Prvi je hormon stresa a drugi koliko sam ja shvatio pokušava da reaguje negativnom povratnom spregom da smanji prethodni tako što mu vrednost opada dovodeći na taj način prvu u normalu . Kod mene ni to ne važi ! Jednom su mi oba visoka drugi put se kao ovaj ACTH malo smanji ali je opet iznad normale ! Jednom rečju - LUDILO.
Evo poslednje analize ova dva hormona :
Kortizol 1336 : treba 244 - 722
ACTH 139 : treba do 60
danas mi je ACTH malo manji i iznosi 91 ali je opet iznad normale !
I sada treba još da se nerviram da li će da mi se pojavi Kušingov sindrom ( počinješ da izgledaš tako da ti noge i ruke mršaju a trup deblja ako sam ih dobro shvatio ličiš na jabuku u koju si zabio čačkalice da dobiješ ruke i noge ) ili eventualno da dobijem neki tumor hipofize, nadbubrega i sl. kao posledicu hormonskog ludila !
Ma, definitivo sam rešio da ću nadam se da zaustavim ovo divljanje hormona terapijama i odoh ovaj put ZAUVEK odavde ! Ne može čovek ovde ostati ma koliki PATRIOTA BIO i imao želju da nešto dobro ovde uradi kad ima toliko budala da mi to liči na epidemiju istih !
Baš mi nas je žao , šta drugo da ti kažem !
Kanali nisu začepljeni što se da videti iz činjenice da je kod tvoga muža bilo spematozoida posle Andriola ( doduše nepokretnih) ali to nije bitno !
Zašto su radili biopsiju testisa ako su prehodno radili punkciju ? Na taj nači su mogli da vide da nema zrelih spermatozoida !
Jedino što ima smisla ( po meni ) je da su radili punkciju, nrp. levog testisa a biopsiju desnog ili obrnuto gde su mogli posumnjati da je jedan od testisa možda oštećen odnosno drugi da finkcioniše koliko - toliko !
Kažem ti da sam ja do pre dve godine imao spermatozoide ! Vrativši se sa zapada u Srbiju u stanju sam Azospermije ( osim jedanput kada ih je bilo i bili su potpuno normalni i zdravi , jasne citološke gradje ) .
Dakle sve ono o čemu sam razmišljao i pravio komparaciju zapad - srbija sve upućuje na činjenicu da je ovde prevelika doza negativne energije, neupućenosti, neozbiljnosti i neodgovornosti koja za posledicu ima ovakav život što je preduslov za konstantan stres !
Na kraju je to i dokazano kod mene jer su mi radili analizu hormona Kortizola i ACTH. Prvi je hormon stresa a drugi koliko sam ja shvatio pokušava da reaguje negativnom povratnom spregom da smanji prethodni tako što mu vrednost opada dovodeći na taj način prvu u normalu . Kod mene ni to ne važi ! Jednom su mi oba visoka drugi put se kao ovaj ACTH malo smanji ali je opet iznad normale ! Jednom rečju - LUDILO.
I sada treba još da se nerviram da li će da mi se pojavi Kušingov sindrom ( počinješ da izgledaš tako da ti noge i ruke mršaju a trup deblja ako sam ih dobro shvatio ličiš na jabuku u koju si zabio čačkalice da dobiješ ruke i noge ) ili eventualno da dobijem neki tumor hipofize, nadbubrega i sl. kao posledicu hormonskog ludila !
Ma, definitivo sam rešio da ću nadam se da zaustavim ovo divljanje hormona terapijama i odoh ovaj put ZAUVEK odavde ! Ne može čovek ovde ostati ma koliki PATRIOTA BIO i imao želju da nešto dobro ovde uradi kad ima toliko budala da mi to liči na epidemiju istih !
mripopis neznam da li si me shvatila ali poenta je u sledećem :
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Avg 25, 2006 11:46 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
za SQL
Obzirom da smo se u NS prijavili u bolnici za ulazak u proces veštačke, emriolog koja radi u bolnici nas je slala da kod nje u labaratoriji uradimo spermogram. Tada nam je rekla da posle dvadesetogodišnjeg is,kustva smatra da spermogeneza postoji, jer ona naslućuje "glave", ali da bi trebali odraditi punkciju testisa da bi se videlo koja metoda će se koristiti IVF ili ICS. Odradili smo punkciju (paralelno meni u državnoj rade histeroskopiju i pripremaju da uđemo u program), ali se pokazalo da nije bilo spermogeneze. Posle toga nam predlože biopsiju (konsultovali smo se i sa našim urologom, koji nsam je priču potvrdio), ponovo u privatnoj iz razloga što u državnoj ne postoje takvi uređaji- pazi, nisu to inkubatori, ali su nama tako pokušavali plastično da objasne, u kojima se da kažem ako postoji spermogeneza, ona pospešuje?! Sad nikakako ne mogu da ti tačno citiram šta su mi rekli, ali to su specijalni uređaji, ne obično odrađena biopsija. Bar je nama tako prezentovano, inače bi već kod tog istog urologa odradili tu intervenciju u državnoj bolnici. Znači, u Betaniji u NS rade TESA metod- iz uzorka uzetog biopsijom rade veštačku. Kakve su te metode biopsije i nastavak TESE, i da li je to ono o čemu ti pričaš, ja ne znam. Pretpostavljam da kod te "tvoje" metode spermatozoide u tim početnim fazama razvoja drže duže... Lupam, još ću preći u načno-fantastičnu priču!
Suprug je radio sve hormone i idemo i kod endokrinologa na kontrole. FSH je visok i zbog njega je i uzimao testosteron. Juče je baš bio kod lekara i ponovo mu je dao da odradi hormone, jer se boji da testisi nisu možda i izgubili funkciju. Do donošenja nalaza mu nije prepisao nikakvu terapiju. Uzroci azospermije kod supruga je kasno odrađeno spuštanje testisa, oko 10-te god. Pre desetak i više godina je imao par desetina hiljada, posle uzimanja testosterona (prošlog avgusta), 2 hiljade nepokretnih, a sad nula... Zbog toga pre, ja ne gubim nadu. Sem mene niko se ne nada- lekari su nas otpisali, a i moj suprug. Analize radi samo zbog mene.
Hlamidije, urea i mikoplazme nije imao. Danas daje krv za kariotip, a trenutno pije samo vitamine, minerale i neke homeopatske lekove, a ja se nadan ČUDU!
Pozdrav!
Suprug je radio sve hormone i idemo i kod endokrinologa na kontrole. FSH je visok i zbog njega je i uzimao testosteron. Juče je baš bio kod lekara i ponovo mu je dao da odradi hormone, jer se boji da testisi nisu možda i izgubili funkciju. Do donošenja nalaza mu nije prepisao nikakvu terapiju. Uzroci azospermije kod supruga je kasno odrađeno spuštanje testisa, oko 10-te god. Pre desetak i više godina je imao par desetina hiljada, posle uzimanja testosterona (prošlog avgusta), 2 hiljade nepokretnih, a sad nula... Zbog toga pre, ja ne gubim nadu. Sem mene niko se ne nada- lekari su nas otpisali, a i moj suprug. Analize radi samo zbog mene.
Hlamidije, urea i mikoplazme nije imao. Danas daje krv za kariotip, a trenutno pije samo vitamine, minerale i neke homeopatske lekove, a ja se nadan ČUDU!
Pozdrav!
Mudrosti, neiskusno sviću jutra
na obične reči više nemam pravo...
meripopins, stvarno ne znam šta da ti kažem !
Meni opet nema logike raditi biopiju posle punkcije gde se videlo da nema spermatozoida. A pravo da ti kažem nisam čuo ni za one uredjaje gde se može pospešivati spermatogeneza posle uradjene biopsije !
Ja sam radio kariotip, i to je bilo OK kod mene .
Meni opet nema logike raditi biopiju posle punkcije gde se videlo da nema spermatozoida. A pravo da ti kažem nisam čuo ni za one uredjaje gde se može pospešivati spermatogeneza posle uradjene biopsije !
Ja sam radio kariotip, i to je bilo OK kod mene .
Zdravlje je najveće bogatstvo !
-
- Novi član
Baš sam ponovo razgovarala sa biologom- uradili su biopsiju, jer su se nadali da je negde u tkivu (jer se biopsijom uzima i deo tkiva) može izdvojiti neki nezreli spermatozoid. Posle nekih centrifugiranja i čega već, stavljaju uzorak u neke "hranljive podloge". Možda sam izlupetala- ali što kaže naš narod- po koliko kupila, po toliko prodala. Tada su nam lekari rekli da ne vredi da više pokušavamo ništa, da bacamo pare, i da razmislimo o drugom načinu da postanemo roditelji- usvajanje, donacija sperme. Iskreno i ja mislim da su nas zeznuli- jer su trebali da odrade samo biopsiju kako je u prvoj varijanti lekarka iz Betanije predložila, ali je urolog, na osnovu prethodnih analiza, smatrao da nema potrebe za biopsijom i da će punkcijom naći spermatozoide. Sada bih znala šta sve da tražim i verovatno bih sve odradila u BG. Ono čega se bojim, jeste varijanta da nalaz od 2000 spermatozoida iz avgusta prošle godine nije bio validan i da je tada bila azospermija. Prvi put sam ovo napisala, do sada sam terala ta razmišljanja od sebe... Užasno mi je teško. Izvini, neću više da te gnjavim. Obaveštavaću te budemo li uspeli da mrdnemo sa nule. Javljaj ako čuješ za neku novu mogućnost ili saznaš nešto još o kryotese. Veliki pozdrav!
meripopins definitivno slučaj tvoga supruga je totalno drugačiji od mog što se tiče uzroka. Ako si primetila ne želim ni da te sputavam ali ni da ti dajem lažni optimizam , dakle pokušavam da budem realan i želim da ti kažem da to stanje od 2000 spermatozoida može i da se ponovi !
Ne znam da li znaš ali kod osoba koje imaju azospermiju dešava se to da ponekad imaju i oligospermiju ( čak šta više to je česta pojava kod nekih osoba )! Zašto je to tako nema baš pravog odgovora, odnosno još uvek je muški sterilitet velika nepoznanica.
Koliko si u stanju još da čekaš to zavisi od tebe i tvojih godina. Ako imate uslova neka ti muž uradi analizu na hormon stresa "KORTIZOL" možda vam to da neki odgovor !
Što se tiče kryotese moram da ti kažem da nisam baš siguran da li je to naziv za ono o čemu sam ja pisao ali sve ukazuje na to da se radi o tom postupku.
Ono što bih ti predložio je da i ti i tvoj suprug ostavite duvan ukoliko ste pušači ako bi se ukazala prilika za ovim načinom razvijanja spermatozoida odnosno veštačke oplodnje.
Ono što si pisala o izdvajanju spermatozoida centrifugatom posle biopsije je inače uobičajen postupak koji se radi pri svakom normalnom spermogramu. Ako se nadju spermatozoidi onda posebnim bojenjem može da se ustanovi da li su nadjeni spermatozoidi normalnog oblika i gradje.
Ne znam da li si primetila da sam ja jedini muškarac koji uopšte diskutuje o ovim problemima barem sam to zaključio pregledavajući razne forume i nije mi baš najjasnije zašto su žene te koje se mnogo više trude da dodju do informacija za razliku od njihovih muževa koji imaju problem sa sterilitetom.
Pozdravljam te i nadam se da će Slavojka da se javi i da ti odgovori na ono pitanje koliko košta Kryotese u Nemačkoj ako bi se radilo za strance.
Ne znam da li znaš ali kod osoba koje imaju azospermiju dešava se to da ponekad imaju i oligospermiju ( čak šta više to je česta pojava kod nekih osoba )! Zašto je to tako nema baš pravog odgovora, odnosno još uvek je muški sterilitet velika nepoznanica.
Koliko si u stanju još da čekaš to zavisi od tebe i tvojih godina. Ako imate uslova neka ti muž uradi analizu na hormon stresa "KORTIZOL" možda vam to da neki odgovor !
Što se tiče kryotese moram da ti kažem da nisam baš siguran da li je to naziv za ono o čemu sam ja pisao ali sve ukazuje na to da se radi o tom postupku.
Ono što bih ti predložio je da i ti i tvoj suprug ostavite duvan ukoliko ste pušači ako bi se ukazala prilika za ovim načinom razvijanja spermatozoida odnosno veštačke oplodnje.
Ono što si pisala o izdvajanju spermatozoida centrifugatom posle biopsije je inače uobičajen postupak koji se radi pri svakom normalnom spermogramu. Ako se nadju spermatozoidi onda posebnim bojenjem može da se ustanovi da li su nadjeni spermatozoidi normalnog oblika i gradje.
Ne znam da li si primetila da sam ja jedini muškarac koji uopšte diskutuje o ovim problemima barem sam to zaključio pregledavajući razne forume i nije mi baš najjasnije zašto su žene te koje se mnogo više trude da dodju do informacija za razliku od njihovih muževa koji imaju problem sa sterilitetom.
Pozdravljam te i nadam se da će Slavojka da se javi i da ti odgovori na ono pitanje koliko košta Kryotese u Nemačkoj ako bi se radilo za strance.
halo
evo i mene opet
izvinite me nekako sam sva pod stresom
nisam bila za com vec dugo upravo sam sa posla sada
samo neki problemi
rekla sam vam vec mi smo za sada od toga odustali idemo nekim drugim putem
grozdje sv simeona
vidi sto se tice i ove teme nema nikakvih idgovora ,mozda ce netko i da pomisli da to nema smisla ili sta ti ja vec znam
medjutim nema sta da izgubim jer mi bi mogli da imamo samo 2 pokusaja pomocu te krytoze
znaci to cemo najzadnje jer kao sto je SQL rekao ima i neke sanse da se sa azospermije dodje i do oligospermije cula sam za te slucajeve
cak imamo jednoga prijatelja dole u jugi koji je imao taj slucaj ,jos je bio i malo stariji oko 50 god
desilo se to da mu sam spermogram popravio na neku super kolicinu i sto je najvaznije bili su i zdravi i dobroga oblika
nisam ni ja bas strucna sto se svega ovoga tice jer i ja sam na pocetku cackanja sta me jos ceka ne znam ni sama
SQL da ti kazem samo da si u pravu
samo ti od muskaraca diskutujes o toj temi
a reci cu ti da nisu muskarci svi isti kao sto isam vec znas npr MM nakon svega ovoga sta smo saznali
da je problem kod njega rekao:"eto sada se ti pozabavi sa svim ovim"
"vidi,raspitaj se sta sve mozemo a sta ne"
a to je rekao jer sam murekla da prestane sa nerviranjem to nam samo jos gore pravi
jos samo ovo.koliko kosta KRYTOZE OVDE U NEMACKOJ ne znam jos ni sama jer nismo pitali
ovde kada se takve stavri rade pola placamo mi a pola socijalno
znam samo da jedan ICSI ILI IVF kosta 5000 eura sa lekovima
od toga pola placa socijalno
eto toliko za sada od mene cujemo se kasnije
cao
izvinite me nekako sam sva pod stresom
nisam bila za com vec dugo upravo sam sa posla sada
samo neki problemi
rekla sam vam vec mi smo za sada od toga odustali idemo nekim drugim putem
grozdje sv simeona
vidi sto se tice i ove teme nema nikakvih idgovora ,mozda ce netko i da pomisli da to nema smisla ili sta ti ja vec znam
medjutim nema sta da izgubim jer mi bi mogli da imamo samo 2 pokusaja pomocu te krytoze
znaci to cemo najzadnje jer kao sto je SQL rekao ima i neke sanse da se sa azospermije dodje i do oligospermije cula sam za te slucajeve
cak imamo jednoga prijatelja dole u jugi koji je imao taj slucaj ,jos je bio i malo stariji oko 50 god
desilo se to da mu sam spermogram popravio na neku super kolicinu i sto je najvaznije bili su i zdravi i dobroga oblika
nisam ni ja bas strucna sto se svega ovoga tice jer i ja sam na pocetku cackanja sta me jos ceka ne znam ni sama
SQL da ti kazem samo da si u pravu
samo ti od muskaraca diskutujes o toj temi
a reci cu ti da nisu muskarci svi isti kao sto isam vec znas npr MM nakon svega ovoga sta smo saznali
da je problem kod njega rekao:"eto sada se ti pozabavi sa svim ovim"
"vidi,raspitaj se sta sve mozemo a sta ne"
a to je rekao jer sam murekla da prestane sa nerviranjem to nam samo jos gore pravi
jos samo ovo.koliko kosta KRYTOZE OVDE U NEMACKOJ ne znam jos ni sama jer nismo pitali
ovde kada se takve stavri rade pola placamo mi a pola socijalno
znam samo da jedan ICSI ILI IVF kosta 5000 eura sa lekovima
od toga pola placa socijalno
eto toliko za sada od mene cujemo se kasnije
cao
-
- Novi član
Hvala vam oboma, divni ste! Slavojka, za grožđe sv.Simeona sam čula, ali znam da moraš da se pridržavaš izuzetno određenih pravila- post i već sve u to što ide- a ja trenutno na to nisam spremna. Verujem u boga, ali često uhvatim sebe u malodušnosti, slaba sam, uhvatim da nečije postupke ne odobravam, pa ih komentarišem; za lekare smatram da ih često ne dotiču naši problemi, već njihova materijalna korist; kad vidim nečiju bebu, poželim da je moja... Nemam tu širinu duše koju bi po meni trebao da ima pravi hrišćanin i pravoslavac. Ako ne budem imala dete, ne verujem da ću moći da kažem- bog mi je dao takvu sudbinu i ja moram da je prihvatim kao božiju volju. Zato trenutno ne mogu da probam grožđe, jer bojim se da bi bilo nedovoljno vere i da ne bi uspelo.
SQL, za taj deo da si ti redak muškarac koji piše o svojim problemima, si u pravu, ali te i ja zato stalno gnjavim. Ni suprug ni ja ne pušimo i ne pijemo alkohol. Ali šta je tu je. Javljam se, kad budem imala nekih novosti. Za nekih mesec dana, kad budu gotovi kariotip i neka ispitivanja y hromozoma, suprug će krenuti u termobaričnu komoru. Kažu da se i tako postižu rezultati, pa ćemo videti. Pozdrav!
SQL, za taj deo da si ti redak muškarac koji piše o svojim problemima, si u pravu, ali te i ja zato stalno gnjavim. Ni suprug ni ja ne pušimo i ne pijemo alkohol. Ali šta je tu je. Javljam se, kad budem imala nekih novosti. Za nekih mesec dana, kad budu gotovi kariotip i neka ispitivanja y hromozoma, suprug će krenuti u termobaričnu komoru. Kažu da se i tako postižu rezultati, pa ćemo videti. Pozdrav!
meriopins ne daviš me tvojim problemima - taman posla ! Razmenom informacija samo možemo pomoći jedni drugima !
Pretpostavljam da si mislila na Hiperbaričnu komoru kada si ono napisala - posuda sa povećanom koncentracijom kiseonika ! Čuo sam da je to povećavalo broj spermatozoida, odnosno gledao sam jednu seriju o tome i želim vam svu sreću ovog sveta da taj pokušaj urodi plodom.
Pozdrav !
Pretpostavljam da si mislila na Hiperbaričnu komoru kada si ono napisala - posuda sa povećanom koncentracijom kiseonika ! Čuo sam da je to povećavalo broj spermatozoida, odnosno gledao sam jednu seriju o tome i želim vam svu sreću ovog sveta da taj pokušaj urodi plodom.
Pozdrav !
-
- Novi član
lapsus
Izvini, lapsus, jeste hiperbarična! Nisam se još raspitala jedino gde sve ima i koja je cena tretmana. Hvala i pozdrav!
-
- Novi član
Dal' nije malo previše to 4500 din. za jedan tretman ?
meripopins,raspitaj se da li je prošlo dovoljno vremena od biopsije da bi to mogli da radite, jer koliko znam testisima posle biopsije treba malo vremena da se povrate u normalu.
PS: previše si samokritična ! Ne posmatraj stvari onako kako si napisala jer to je normalna ljudska reakcija ako mene pitaš, te nema razloga za toliku samokritičnost !
Veruj mi da si jako dobra osoba a daleko od nekoga za koga bi se moglo reći da je malodušan !
Puno te pozdravljam !
meripopins,raspitaj se da li je prošlo dovoljno vremena od biopsije da bi to mogli da radite, jer koliko znam testisima posle biopsije treba malo vremena da se povrate u normalu.
PS: previše si samokritična ! Ne posmatraj stvari onako kako si napisala jer to je normalna ljudska reakcija ako mene pitaš, te nema razloga za toliku samokritičnost !
Veruj mi da si jako dobra osoba a daleko od nekoga za koga bi se moglo reći da je malodušan !
Puno te pozdravljam !
-
- Novi član
I meni je skupo, ali sam pročitala da je u Zemunu 7.000 u nekoj državnoj ustanovi (proveriću kojoj), kad je bez uputa. Hvala ti, raspitaću se koliko vremena treba da protekne posle intervencije.
Znaš, šta god krenem bilo od zakazivanja, neke intervencije,pokušaja neke nove terapije, sve moram da čekam mesec, dva, minimalno. Vreme leti, a ja imam 33 godine i stalno imam utisak da sam morala više da učinim po pitanju našeg problema. Sama se sebi činim nedovoljno aktivna i usporena. Hvala ti na rečima podrške, nekad nam stvarno ostaje da se nadamo samo u čudo! Pozdrav!
Znaš, šta god krenem bilo od zakazivanja, neke intervencije,pokušaja neke nove terapije, sve moram da čekam mesec, dva, minimalno. Vreme leti, a ja imam 33 godine i stalno imam utisak da sam morala više da učinim po pitanju našeg problema. Sama se sebi činim nedovoljno aktivna i usporena. Hvala ti na rečima podrške, nekad nam stvarno ostaje da se nadamo samo u čudo! Pozdrav!
meripopins još si ti mlada i imaš vremena pa prema tome nemoj da se previše zalećete ! Smisao lečenja kod sterilitea nije forsirati stvari po svaku cenu nego odlučiti kada i šta treba da se uradi da ne bi bilo da ste uradili nešto pre nego što je moglo ili trebalo da se uradi, na taj način pored novca gubite i živce.
Uvek traži informaciju više i uvek se raspitaj kod više lekara , veruj mi !
Veliki pozdrav !
Uvek traži informaciju više i uvek se raspitaj kod više lekara , veruj mi !
Veliki pozdrav !