Šta večerati???

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Luda Nasta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 26, 2007 11:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Šta večerati???

Post od Luda Nasta »

Molim nekoga da me posavetuje;šta je idealna večera kad si na dijeti za mršavljenje? ja bih najviše volela da mogu voće, al toliko kritike sam čula na račun voćne večere, da ne smem ni da pitam1 Hvala!!!
ema31
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 07, 2007 5:44 pm

Post od ema31 »

i ja znam da uvece nevalja jesti voce,valjda zbog vocne kiseline :roll: -ne znam tacno,volela bih da neko objasni.ali je za dorucak prihvatljivo.
salata za veceru je ok-npr:
paradajz,zelena salata,sezonsko povrce,narendana cvekla,sargarepa...stavi i narendano kuvano belance,nije lose a zdravo je...popi casu jogurta,malo belog sira.parce integralnog hleba,i eto!
poz :)
plasim_se
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 21, 2007 12:23 am

Post od plasim_se »

Moj bi ti savet bio da veceras rano (recimo oko pola 6-6), neki mali, umereni obrok. Ne moras se opterecivati previse time sta ces vecerati. Vazno je da taj obrok bude sa sto manje masti i da nije cokolada ili tako neki secer :) A da, onako iz licnog iskustva da ti kazem, kad hoces da izgubis kilograme vaznije je koliko uspes za dan da ih potrosis nego koliko uspes da ih uneses (naravno ne treba jesti bas sve sto ti padne pod sapu :) )...

Pozdrav!
Luda Nasta
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 26, 2007 11:04 pm

Post od Luda Nasta »

Hvala ljudi! Ja kasno ručam,oko 17h,pa me ubi neka "rupa" u stomaku oko 21h. Probaću jogurt! Čisto da se zamajem... :lol:
An@
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 26, 2006 1:41 am

Post od An@ »

Mislim da treba ovako da rasporedis obroke....
u 9h dorucak...jedno parce hleba sa na pr 3-4 parceta pilecih prsa,znaci da ne bude pecenica niti bilo sta suhomesnato...
Ili da pojedes mleko i musli....jedan tanjir...
Ili jogurt pomesas sa bananom ili ovsenim pahuljicama..
Samo jogurt i mleko da budu sa sto manje procenta masti...

u 12h pojedes jednu pomorandzu ili grejpfrut...

Rucak da bude od 14h do 16h....piletina...karfiol...sargarepa...brokoli...curetina...supica....salata...i sl...

u 18h opet jedna vocka ili vocni jogurt

od 20h-21h vecera koja je otprilike slicna dorucku....moze solja griza ili kuvane psenice...
ivo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 15, 2007 9:31 pm

Post od ivo »

ja se stvarno izvinjavam ali ja ne poznajem osobu koja jos uvek ima veceru,tu ne mislim na roditelje.
moj savet je da se treba iskontrolisati i to tako da se pre svega sve velike radnje zavrse pre 18h kako posle ne bi bilo gladi.
naravno,ko je gladan neka jede ali samo nesto u obliku sira ili jogurta itd.
sve je vise ludaka...
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

Slazem se za ono da je vazno da se trosi ono sto se pojede. Nikako ugljeni hidrati za veceru.
beyonce82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 23, 2007 9:14 am

Post od beyonce82 »

plasim_se napisao:Moj bi ti savet bio da veceras rano (recimo oko pola 6-6), neki mali, umereni obrok. Ne moras se opterecivati previse time sta ces vecerati. Vazno je da taj obrok bude sa sto manje masti i da nije cokolada ili tako neki secer :) A da, onako iz licnog iskustva da ti kazem, kad hoces da izgubis kilograme vaznije je koliko uspes za dan da ih potrosis nego koliko uspes da ih uneses (naravno ne treba jesti bas sve sto ti padne pod sapu :) )...

Pozdrav!
slazem se sa tobom sve postaje efikasnije ako se ne jede posle 18h....licno iskustvo
vuksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2007 11:58 pm
Kontakt:

Post od vuksa »

za veceru mozes da jedes tunjevinu,belo mesto,ella sir...tako nesto...voce ne mozes da jedes zato sto ima dosta ugljenih hidrata..a posti si na dijeti to ti ne treba
Ka1
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 22, 2005 9:18 pm

Post od Ka1 »

ELLA SIR + TUNJEVINA + eventualno CRNI HLEB

Nema boljeg resenja po meni. Gomiletina proteina, OMEGA 3 i cega jos sve ne... a MINIMALNO losih masti...

@Vuska Provaljujem da smo iz iste price! :lol:
mi.the.little
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 04, 2007 11:41 pm

Post od mi.the.little »

Mozda ta tunjevina bas nije najbolje resenje za veceru, jer se jako dugo zadrzava u zelutcu, pa moze da stvori problema kod ljudi sa osetljivim zelutcem.
Ja se drzim toga da veceram rano, oko 18h, a posle da zavaram glad grickam bundevine semenke (ako ste musko, dobro je za prostatu takodje :lol: )
Slika
vuksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2007 11:58 pm
Kontakt:

Post od vuksa »

bas i jeste poenta sto se tuna malo sporije rastvara u organizmu...tu se sporo vare proteini i organizam ima hranu za celu noc
" I Pay My Dues Every Day... Do You?"
mi.the.little
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 04, 2007 11:41 pm

Post od mi.the.little »

Aha...vidis tom logikom nisam razmisljao :roll:
Meni recimo smeta kada uvece jedem tunjevinu, zbog osetljivog zelutca, preopteretim ga :(
Slika
Odgovori