rubeola?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
mammamaja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Maj 16, 2007 1:31 pm

rubeola?

Post od mammamaja »

Imam jedno pitanjce.Trenutno sam u 14. nedelji druge trudnoce a pre nedelju dana moja jednogodisnja cerka je primila MMR vakcinu.Mislim da sam rubeolu prelezala u detinjstvu a u slucaju da nisam imam li razloga za zabrinutost?
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od OljaA »

I da je nisi preležala nemaš razloga za zabrinutost jer je tvoje dete primilo vakcinu protiv rubeola, da bi samo izgradilo imunitet protiv njih.
Na taj način ni ona ne može da ih dobije (razlog više je to što je primila vakcinu) a kamoli ti i tvoje dete, a to što će možda da ima malo povišenu temperaturu i reakciju na vakcinu (mada eto moje dete nijednu reakciju nije imalo na tu vakcinu a kažu da je obično deca imaju najviše reakcija jer je živa i da ima najviše reakcija a na one druge je imala reakcije, dok na ovu kao da je nije primila) ne znači da to može da prenese tebi ni svojoj nerođenoj sestrici ili bratiću.
Slika
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Ako se dobije rubeola u trudnoci moze da dovede do teskih poremecaja ploda. Ali nema razloga da je dobijes, pogotovu sada kad ti je dete vakcinisano.
Odgovori