Pomoc oko gastroenterocolitis-a

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Ice.sara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 01, 2007 11:16 pm

Pomoc oko gastroenterocolitis-a

Post od Ice.sara »

Pre nekoliko dana sam dobila bolove u stomaku. Prvo me je boleo zeludac, pa onda crevo. Bilo mi je par puta muka, i uzasno mi se spava. Otisla sam ko d lekara i on mi je dao tu dijagnozu ;
gastroenterocolitis ac.
i dobila sam lekove da pijem:
ciprocinal od 500mg da pijem dva puta sedam dana
i orvagil od 400 mg tri puta posle jela
Radjen mi je ultrazvuk, sve je ok, zucna kesa m i je malo presavijena, bubrezi su u redu.
Danas sam odnela urin da se uradi urinokultura.
Medjutim mene interesuje sta je to gastroenterokolitis i da li mogu da pijem nesto drugo umesto ciprocinala jer me uzasno boli stomak od toga. a u nezeljenim dejstvima pise da se javlja abdominalni bolovi. Mene refleksno i bole ledja.
hvala unapred
Snaga bez kontrole ne znaci nista
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Gastro = zeludacno
Entero = crevno (tanko-crevno)
Coltis = upala debelog creva

Dijagnoza kad imamo i zeludacne i crevne tegobe, i muku/povracanje i proliv. Antibiotici se i ne daju ako nema krvi u stolici ili ako se ne radi o pojedinim veoma opasnim bolestima. Uzme se Enterofuryl ili Probiotic, drzi se dijeta, pije se po neki Baralgetas ili Buscopan protiv grceva i to je to. A antibiotici se daju prema koprokulturi, odnosno antibiogramu.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori