Pre nesto vise od pola godine primetila sam tragove krvi u stolici. Desavalo se retko, bilo je samo u tragovima i samo nakon tvrde stolice. Tada sam se obratila lekaru opste parkse i receno mi je da su najverovatnije u pitanju hemoroidi i da se javim ako se simptomi ponove. Sada sam nakon normalne stolice primetila vecu kolicinu krvi. Nemam peckanje ni svrab niti bolove ili temperaturu.
Imam 23 godine, hranim se zdravo, laganom hranom, gotovo vegetarijanski (meso retko konzumiram, i to iskljucivo ako nema masnoce), retko konzumiram gazirana pica i alkohol. Trudim se da se krecem, bavim se jogom. Student sam, pa cesto dugo sedim, ali se zaista trudim da budem aktivna koliko god mogu i da redovno vezbam. Nisam gojazna osoba. Imam jako osetljivu kozu i sluzokozu, podloznu iritacijama.
Koje preglede mi preporucujete da obavim?
Unapred hvala!
Krv u stolici - hemoroidi ili?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Heh, ja sam vec nekoliko puta optuzen na ovom forumu da se mesam u tudje stvari. Iskreno, i ja postavljam isto pitanje vec godinama. Zar nije rektalni pregled stvar koju ucimo i tokom slusanja propedevtike i hirurgije, i radimo je i na stazu? Rektalni digitalni pregled ja radim pojedinim pacijentima, uglavnom onima koji postave isto pitanje kao i Vi sada (mahom muskima, da ne bude neprijatno nikome, jer ce ispasti kako doktor Ivica radi namerno rektalne preglede i zenama, iako to u celoj Srbiji uglavnom rade hirurzi i urolozi). Sta da vam kazem - kad bude (kada?) uvedena institucija PRAVOG porodicnog lekara, nece niko vise smeti da bude gadljiv... Jer, ako sam ja nesto mogao da uradim, pa Vas posaljem kod drugoga, onda taj drugi uzima novac. A ako ste Vi moj pacijent, bolje je da Vam taj novac uzmem ja
Salu na stranu - oni koji svojim pacijentima ne budu stedeli novac, a posebno oni koji nastave da salju sve i svakoga za svaku sitnicu na specijalisticke preglede - gde se posle pregleda dobijaju dijagnoze i izvestaji koje smo znali i pre slanja - takvi lekari se (da parafraziram) "nece od medicine laba najesti".

Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Heh, ja sam vec nekoliko puta optuzen na ovom forumu da se mesam u tudje stvari. Iskreno, i ja postavljam isto pitanje vec godinama. Zar nije rektalni pregled stvar koju ucimo i tokom slusanja propedevtike i hirurgije, i radimo je i na stazu? Rektalni digitalni pregled ja radim pojedinim pacijentima, uglavnom onima koji postave isto pitanje kao i Vi sada (mahom muskima, da ne bude neprijatno nikome, jer ce ispasti kako doktor Ivica radi namerno rektalne preglede i zenama, iako to u celoj Srbiji uglavnom rade hirurzi i urolozi). Sta da vam kazem - kad bude (kada?) uvedena institucija PRAVOG porodicnog lekara, nece niko vise smeti da bude gadljiv... Jer, ako sam ja nesto mogao da uradim, pa Vas posaljem kod drugoga, onda taj drugi uzima novac. A ako ste Vi moj pacijent, bolje je da Vam taj novac uzmem ja
Salu na stranu - oni koji svojim pacijentima ne budu stedeli novac, a posebno oni koji nastave da salju sve i svakoga za svaku sitnicu na specijalisticke preglede - gde se posle pregleda dobijaju dijagnoze i izvestaji koje smo znali i pre slanja - takvi lekari se (da parafraziram) "nece od medicine laba najesti".

Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine