Pobacaj ili zakasnjela menstruacija???

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Meli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 19, 2005 4:20 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pobacaj ili zakasnjela menstruacija???

Post od Meli »

Prvo da vas pozdravim i unapred zahvalim na odgovorima..Ovako,imam 33 godine,ciklus mi je obicno bio 28-30 dana,ceste glavobolje sam imala prije menstruacije...Prirodno se cuvam,prije sam koristila pilule,nisu mi odgovarale pa sam prekinula.Zadnju menstruaciju sam imala 30-og januara,kad sam vidjela da mi kasni vise no obicno ,uradim sama test na trudnocu koji mi je pokazao pozitiv,na sto sam bila ogorcena(imam dvoje djece,ne zelim vise)..Nazovem kliniku i objasnim sve doktoru i on mi zakaze za utorak 22-og da dodjem na pregled.Medjutim,danas pred vece sam vidjela kako mi je pocelo onako bas kako pocinje menstruacija,pomalo krvarenje.Ne osjecam nikakve bolove,ali ipak me strah,da li je pobacaj u pitanju ili sta vec? Nisam osjecala nikakvih promjena ni za trudnocu,ni mucnine,ni gadjenja(sto mi se desavalo u prethodnim trudnocama).Molim vas da mi odgovorite sto prije,sta mislite o tome,sta li je u pitanju...
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Meli bice da ste trudni izmedju 6 i 7 nedjelja ako imate redovne menstruacije. Krvarenje u 1.trimestru je vrlo cesto i ne zavrsi se pobacajem u najmanje 50 i vise % slucajeva.

Ako se krvarenje pojaca i postane kao menstrualno ili obilnije, onda treba da se javite u najblizu hitnu pomoc, ER, i da trazite pregled.
Pozdrav.
ObGyn.
Meli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 19, 2005 4:20 am

Post od Meli »

U petak vise nije bilo krvarenja niti kakvih bolova,ali juce pred vece je pocelo ponovo i negdje oko ponoci osjetim nesto kao da moram da mokrim,odem u kupatilo i u solju je nesto bucnulo,krvi je opet bilo,poceo je da me hvata strah,sama u kuci s dvoje djece...Sacekala sam jutro i odem na prvu "walk in clinik",sve opisem u detalje i doktorka mi rece da je to pobacaj,medjutim oni ovdje u Canadi ne rade nikakvo ciscenje poslije toga,treba da cekam dok ne prodje krvarenje,kao samo ce to izici,niti mi je dala kakve lijekove,nista,samo kaze ako dodje do vecih bolova i obilnijeg krvarenja da odem direktno u bolnicu,a mene je tako strah cekati,,,jeste da nema bolova,samo malo kao obicna perioda..Pitam je moze li doci do infekcije,na sto mi je rekla da ne moze dok oni ne bi dirali instrumentima.I ja sam na kraju zahtijevala da mi zakaze ultrazvuk poslije krvarenja,ne bih mogla da se smirim dok ne bih tacno vidjela sta je.Sta vi mislite o ovome,je li ispravno da cekam? I jos da se zahvalim obgyn-u na odgovoru,naravno i unapred zahvaljujem na odgovorima na ovo sad.Pozdrav iz Canade!
Odgovori