Trudnoća

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

maja84 napisao:,ne znam da li mi treba rogam obzirom da ga posle porodjaja nisam dobila jer smo i muz i ja rh negativni?
Ne treba, ako ste oboje Rh negativni, i beba je.
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od OljaA »

A koliko ima sinčić, u kojoj si sad nedelji?
Zbog čega doktor misli da ti preti pobačaj?

Kad ideš na intervenciju?
Slika
maja84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:53 am

Post od maja84 »

Sincic ima 8 meseci,ja sam u sestoj nedelji trudnoce,a konstantno imam bolove u stomaku,krvarila sam pre nedelju dana,a zakazano je za sledeci utorak,tesko mi je pala odluka ali ne stizem da mislim na sebe,uvek sam bila protivnik abortusa i evo sad cu ga i ja uraditi,tuzno.
OljaA
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jan 31, 2007 11:48 pm

Post od OljaA »

Ne znam šta da ti kažem, i ja sam protivnik abortusa ako je sa bebom sve u redu (mislim na ozbiljne genetske bolesti).
Baš si u nezgodnoj situaciji.
Što ne odeš do još nekog lekara da vidiš za mišljenje, ja sam imala spontani nakon rođenja ćerke i strašno sam ga podnela što je bio spontani.
Ako si krvarila a više ne i trudnoća je tu onda ne bi trebalo da bude problema.
Kako ti je bilo u prvoj trudnoći?
Ja sam u prvoj krvarila 5 dana braon onda je prestalo i rodila sam zdravu ćerkicu u terminu.
Druga je tako počela i ja sam mislila da je to Ok i pobacila sam.

Ako imaš pomoć supruga, svekrve, majke, vrtića, što ne uzmeš tabletice Utrogestana koje će možda da ti pomognu i malo više odmaraš, u tom smislu da tvog sinčića nosi u ruke tvoj muž, mama i svi ostali.

Kao što neko reče kajaćeš se, mislićeš možda nisi morala to da uradiš pogotovu ako imaš takav stav prema abortusu, a razlika između dve bebe od 1,5 godina je idealna, u početku dosta teška, dve bebe nije lako, ali kad porastu biće tia lakše jer će da budu gotovo vršnjaci i neće jedno dete (tvoj sin) kome je dosadno da te juri da se igrate, a ti imaš posla, nego lepo prostreš ćebence staviš igračke i oni se igraju i skoncentrisani su više jedno na drugo.

Ja bih jako volela da sam mogla da rodim tad, ali ja nisam mogla, a sada nisam u mogućnosti trenutno jer nisam trenutno ni sa kim, osoba koju volim nije sa mnom, nismo zajedno, možda kasnije, ja bih bila najsrećnija da mi se vrati taj čovek i budemo zajedno, a ti imaš sve, bar iz tačke gledišta koju ja imam sada.

Moj savet, potrudi se da rodiš dete, biće ti drago kasnije, prebrinućeš dve muke odjednom i lepo posle stavi npr.spiralu.

Evo dva linka:
http://www.mojabeba.com/sadrzaj.php?nivo=1&idr=27&r=1

http://www.mojabeba.com/forum/viewthread.php?tid=796
Slika
@Nikita@
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:43 am

Post od @Nikita@ »

Evo me, sada je nada sve veća, želim da prestanem da se nadam jer i sama znam da je verovatnoća samo malo veća od 0.
Ali i dalje kasni, evo 6-ti dan i mislim da bi u svakom slučaju trebalo da uzmem test i razrešim dileme.
Jer, pod nekom pretpostavkom da sam nekim čudom ostala trudna od semene tečnosti koja izlazi pre i to na 6-ti dan ciklusa to bi značilo da će test sigurno da pokaže ima li ili nema trudnoće.

Da li mislite da uopšte dajem pare na taj test jer ne postoje gotovo nikakve šanse?

Pre par dana imala sam jednu malu kapljicu krvi?
ambra
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 20, 2005 12:34 pm

Post od ambra »

Bilo bi pravo cudo da si trudna obzirom na celu situaciju,ali znam da je sestra moje drugarice ostala trudna u nekim potpuno "levim" danima a i pazili su ( ne znam kako,verovatno prekinuti snosaj)
Ali ako ce te smiriti da uradis test ( a sigurno hoce!) treba da ga uradis, na kraju krajeva kosta nepunih 300 dinara!
Alabama
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Nov 07, 2006 10:20 pm

Post od Alabama »

E pa ja sam debil. :oops: Nikita, tek sam sad skontala da ti, u stvari, ZELISH bebu. Ja kapiram da ti volish tog choveka i zato zelish bebicu, ali, i sama znash da ga beba nece zadrzati ako on ne zeli da ostane u vezi, voleo te ili ne. Ako je zelish sebe same radi, to je druga stvar...
testic i nije tako skup, mozesh da probash.
maja84
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 07, 2007 10:53 am

Post od maja84 »

Nikita imas da kupis test koji daje rezultat samo nedelju dana nakon zaceca,seti se datuma od tog odnosa,ja sam i dobila a bila trudna,da znas :roll:
Jefimija
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Apr 17, 2007 2:58 pm

Post od Jefimija »

Nikita...za slucaj da ipak nisi trudna...mozda bi pri odluci da ponovo zatrudnis trebalo da sacekas neko vreme dok se odnosi sa momkom ne poprave.... Dete ne bi trebalo da sluzi kao sredstvo za dobijanje bilo kakvog cilja. Dete je cilj sam po sebi. ...
Odgovori