hallux vagus

Deo Foruma za sva pitanja iz oblasti oboljenja, traumatskih stanja, tumorskih procesa na koštanom sistemu. Diskusije o ortopedskim hirurškim stanjima, degenerativnom reumatizmu, akutnim i hroničnim oboljenjima koštanog ili zglobnog dela lokomotornog aparata. Saveti o primeni fizikalnih procedura i kineziterapije.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
Ljiljana Kon
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 06, 2007 9:45 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

hallux vagus

Post od Ljiljana Kon »

Na levom stopalu dijagnosticiran mi je hallux vagus, veoma velika i ruzna devormacija koja mi stvara probleme vec dve godine. U medjuvremenu imala sam iscasenje trece falange metatarzalne kosti na drugom prsttu istog stopala. Posto nije bilo drugog izlaza u julu 2006 uradjena je operacija i iscasenje je ispravljeno uz upotrebu kirshnerovih igala koje sam nosila 40 dana. Inace sam dijabeticar na insulinu a na stopalu iste noge dermatolog mi je dijagnosticirao i dermostazu od koje mi noga stalno otice pri opterecenju. Zadnji rentgenski snimak pokazao je osteoporozne promene na operisanom zglobu.
Ortoped i traumatolog su mi ove nedelje predlozili operaciju za hallux vagus. U strahu sam od mogucih komplikacija u smislu da mi cirkulacija i osteoporoza kao posledica pretstojece operacije dopunski ne ostete stopalo
Molim za vase misljenje. Dali da pristupim operaciji ili da pre toga uradim jos neka dopunska ispitivanja i kod kojih specijalista
/Sa postovanjem
Ljiljana Skoplje
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Sto se mogucih komplikacija tiche, potpuno ste u pravu, postoji vrlo realna opasnost od njih. Ali imate i tegobe koje se jedino operacijom mogu da reshe. Sami morate da odlucite sta Vam je ciniti.
Obavezno se javite internisti endokrinologu (dijabetologu), idite kao da se spremate za operaciju, tako i njemu recite, a onda ce oni da vide sta i kako dalje.
Jos jedna bitna stvar je koliko imate godina, da bi znali koju ce Vam operaciju raditi.
Sve najbolje.
Ljiljana Kon
Novi član
Novi član

Post od Ljiljana Kon »

Imam 53 godina
miodrage
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa dobro, u ovom dobu se obicno radi Chevron-ova operacija. Rizik od komplikacija uvek postoji, a s obzirom na Vas status dijabeticara taj rizik je i nesto veci. U svakom slucaju odluka je iskljucivo Vasa.
Sve najbolje.
Ljiljana Kon
Novi član
Novi član

Post od Ljiljana Kon »

Zahvaljujem na odgovoru
Pozdrav
Ljiljana Jovanovic Kongulovska
Odgovori