Na levom stopalu dijagnosticiran mi je hallux vagus, veoma velika i ruzna devormacija koja mi stvara probleme vec dve godine. U medjuvremenu imala sam iscasenje trece falange metatarzalne kosti na drugom prsttu istog stopala. Posto nije bilo drugog izlaza u julu 2006 uradjena je operacija i iscasenje je ispravljeno uz upotrebu kirshnerovih igala koje sam nosila 40 dana. Inace sam dijabeticar na insulinu a na stopalu iste noge dermatolog mi je dijagnosticirao i dermostazu od koje mi noga stalno otice pri opterecenju. Zadnji rentgenski snimak pokazao je osteoporozne promene na operisanom zglobu.
Ortoped i traumatolog su mi ove nedelje predlozili operaciju za hallux vagus. U strahu sam od mogucih komplikacija u smislu da mi cirkulacija i osteoporoza kao posledica pretstojece operacije dopunski ne ostete stopalo
Molim za vase misljenje. Dali da pristupim operaciji ili da pre toga uradim jos neka dopunska ispitivanja i kod kojih specijalista
/Sa postovanjem
Ljiljana Skoplje
hallux vagus
Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Maj 06, 2007 9:45 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 25, 2007 11:03 pm
- Kontakt:
Sto se mogucih komplikacija tiche, potpuno ste u pravu, postoji vrlo realna opasnost od njih. Ali imate i tegobe koje se jedino operacijom mogu da reshe. Sami morate da odlucite sta Vam je ciniti.
Obavezno se javite internisti endokrinologu (dijabetologu), idite kao da se spremate za operaciju, tako i njemu recite, a onda ce oni da vide sta i kako dalje.
Jos jedna bitna stvar je koliko imate godina, da bi znali koju ce Vam operaciju raditi.
Obavezno se javite internisti endokrinologu (dijabetologu), idite kao da se spremate za operaciju, tako i njemu recite, a onda ce oni da vide sta i kako dalje.
Jos jedna bitna stvar je koliko imate godina, da bi znali koju ce Vam operaciju raditi.
Sve najbolje.
-
- Novi član
-
- Novi član