Za Obgyn -BRISEVI-posle koliko dana od prestanka krvarenja?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am

Za Obgyn -BRISEVI-posle koliko dana od prestanka krvarenja?

Post od zabrinuta75 »

Postovana Obgyn i ostali,

Treba sto pre da uradim cervikalni i vaginalni bris, bris na hlamidiju, mikoplazmu i ureaplazmu, papa test i kolposkopski pregled, jer ako nalazi budu OK, radice mi histeroskopiju.

Trenutno imam menstruaciju, pa me zanima koliko dana od prestanka krvarenja mogu da uradim sve gore pobrojano? Ne znam, ako pozurim i pobrojane briseve uradim dan ili dva nakon prestanka krvarenja, da li to moze uticati na rezultat, tj. dati lazan prikaz stanja stvari?

Unapred hvala na odgovoru! :lol:
ruza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 25, 2006 6:13 pm

Post od ruza »

Meni je receno (u institutu za mikrobiologiju) da briseve ne bi trebalo uzimati dan-dva pred menstruaciju kao ni dan-dva posle menstruacije. Znaci, treceg dana od prestanka menstruacije vec mozes otici.
nina.bgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 13, 2006 4:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nina.bgd »

Mene to isto interesuje, načula sam da je potrebno minimum 4 dana posle menstruacije. Imam i zakazano, ali je problem što u Doktora Subotića 5 ne rade sve, deo se mora raditi na drugom mestu.
Takođe, interesuje me da li partner mora iste te briseve raditi i kako se to prenosi.
Odgovori