Hitno potrebna pomoc
Hitno potrebna pomoc
Zovem se Sreten i imam 18 god i imam muci me neprijatan zadah.Redovno perem zube ali nista.Stalno su mi suva usta i pijem mnogo tecnosti.Ovo mi vec odavno predstavlja veliki problem i ne znam kako da ga se resim.Vadio sam bris grla i sve je u redu.Zubi su mi svi zdravi.Da li postoji neko resenje?Svaki savet dobro dosao
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 3:58 pm
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 3:58 pm
Re: Hitno potrebna pomoc
o nepriajtnom zadahu s evec govorilo na ovom forumu, malo pogledajte starije teme.svrle napisao:Zovem se Sreten i imam 18 god i imam muci me neprijatan zadah.Redovno perem zube ali nista.Stalno su mi suva usta i pijem mnogo tecnosti.Ovo mi vec odavno predstavlja veliki problem i ne znam kako da ga se resim.Vadio sam bris grla i sve je u redu.Zubi su mi svi zdravi.Da li postoji neko resenje?Svaki savet dobro dosao
No sto se tice vasheg problema, ono sto mogu reci je da morate otici na detaljan pregled da vas stamatolog iskljuci prisustvo karijesa, popravi i lijeci ili izvadi sve sto treba, utvrdi eventualno prisustvo parodontalnoih dzepova i krene tretirati iste. Parod. dzepovi vrlo cesto mogu biti uzrok neprijatnog zadaha, iz razloga sto predstavljaju mjesto gdje se zadrzava hrana , raspadni produkti i to sve doovodi do raspadanja takvog sadrzaja u prostoru izmedju vasheg zuba i desni.
Dakle, redovno pranje zuba poslije svakog jela, navece obavezno, koristenje konca za zube takodje obavezno. Kad se iskljuci sve ovo, naravno pregledati stanje desni , da nemate slucajno kakve upale i promjene na sluznicama.
I kad to iskljucite, izvaditi krv, odrediti secer u krvi (jer kazete da vam s esuse i usta! ) , uraditi enzime, masnoce, krvnu sliku, a ako i dalje problem perzistira, posjetiti gastroenterologa i traziti savjet.
Nemate nista iz toga da idete prvo na gasto, jer prvo treba isljucititi sve sto moze biti u ustima , kao i povishen secer, da bi mogli ici na gastro pregled.
Sretno!