Cvor na dojci
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Cvor na dojci
Dojim bebu vec mesec i po, a vec skoro mesec dana imam cvor na jednoj dojci. U pocetku je to mesto bilo crveno i bolelo je, zatim se pojavio cvoric. Ja sam to stalno masirala kada sam se izmuzavala ili dok je beba sisala, pa se cvoric bio malo smanjio, ali jedne noci sam prespavala podoj, mleko je mnogo nadoslo i cvoric se povecao. Od tada nisam mogla vise da ga smanjim iako sam stalno masirala. Od silnog pretiskanja sam cak i modricu napravila, pa su mi prepisali mast Hepalpan. Kasnije mi doktor prepisuje tri inekcije Sintocinona, medjutim kada sam samo prvu primila posle nisam imala mleka(srecom, mleko je u toku noci nadoslo, valjda nakon prestanka delovanja inekcije). Ostale nisam primila. Nakon nekoliko dana videci da se cvor ne smanjuje, nisam ga vise masirala, a onda posle dva dana pocela sam ponovo da masiram i cvor je veoma boleo. Ovako ne boli ali cim se i malo dodirne boli veoma jako. Pojavilo se i veoma jako crvenilo. Ponovo sam ga ostavila, evo sada ne boli, drzala sam obloge od belog vina, crvenilo se smanjilo, cak me to mesto i svrbi, ali je cvor ostao veliki i tvrd. Da li postoji opasnost da je to mesto upaljeno i da ce da pravi problem ostalim kanalima?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Treba da odete na pregled kod ginekologa jer bez pregleda se ne moze postaviti dijagnoza.
Zbog energicne masaze i vjerovatne pridruzene upale moguce je da se razvio absces koji mora da se drenira, posalje bris na anaerobne i aerobne bakterije i da Vam se daju antibiotici.
Ako nakon 7 dana sa tom terapijom cvor ipak perzistira, onda je potrebno uraditi biopsiju finom iglom, i ultrazvuk dojke, mozda i mamogram.
Ali prvo pregled...vjerovatno je to sve vezano za dojenje i zapusen mlijecni kanal tako da ce antibiotici i drenaza biti od velike pomoci.
Da li je iko u porodici imao karcinom dojke ? Ako jeste ispricajte to Vasem ginekologu.
ObGyn
Zbog energicne masaze i vjerovatne pridruzene upale moguce je da se razvio absces koji mora da se drenira, posalje bris na anaerobne i aerobne bakterije i da Vam se daju antibiotici.
Ako nakon 7 dana sa tom terapijom cvor ipak perzistira, onda je potrebno uraditi biopsiju finom iglom, i ultrazvuk dojke, mozda i mamogram.
Ali prvo pregled...vjerovatno je to sve vezano za dojenje i zapusen mlijecni kanal tako da ce antibiotici i drenaza biti od velike pomoci.
Da li je iko u porodici imao karcinom dojke ? Ako jeste ispricajte to Vasem ginekologu.
ObGyn
Srecom, niko nije imao karcinom dojke, tako da to iskljucujem. Postavlja se sada pitanje da li sam ja to uopste trebala da masiram jer mi je patronazna sestra rekla da tako mogu da razbijem cvor, mada sam ja jos od pocetka videla da nekog efekta bas i nema. Od kako sam prekinula masiranje, cvor miruje, znaci ne boli, sem sto me koza spolja svrbi i sto je jos uvek prisutno blago crvenilo. Uostalom, u ponedeljak idem kod lekara pa cemo videti sta ce mi reci. Uostalom, od samog pocetka imam problema sa dojkama. Prvih par dana nisam imala mleka, pa je onda mleko toliko nadoslo da sam ja plakajuci jurila sestre da me izmuzavaju, posto ja to nisam znala, zatim zbog pogresnog nacina dojenja sam imala ragade, pa kada je sve to proslo - cvor. Mislim da je sve to posledica viska mleka i nedovoljnog izmuzavanja.Uostalom, moram da priznam da bi u porodilistu trebalo vise da obrate paznju na takve stvari, jer je meni ovo bila prva trudnoca i prakticno nista ne znam o dojenju, pa sam sve moguce greske primenila na sebi.
Hvala na odgovoru.
Hvala na odgovoru.