Poštovani,danas sam uradila vreme krvarenja i koagulacije i dobijene vrednosti su:
vreme krvarenja 100 sekundi
vreme koagulacije 130 sekundi.
Koliko sam videla vreme koagulacije je brže nego što bi trebalo i molim Vas da mi kažete koliko je loše to vreme i šta bih trebala da radim da poboljšam vrednosti koagulacije.
U napred,HVALA!
ZA DR. IVICU
Hvala na brzom odgovoru,bila sam zabrinuta,jer u zadnje vreme imam baš česte susrete sa doktorima!Uplašila sam se kada sam videla da su referentne vrednosti vremena krvarenja 6min-10min,a meni su 130 sekundi,tj. 2min i 10 sek.Inače,posle operacije na srcu pila sam sintrom,pa sam prešla na aspirin 500mg,koji još uvek pijem i do sada mi nisu bile ovako niske vrednosti,a nemam neku posebnu želju da trčim svom doktoru za savet,pošto,kao što sam vam rekla,u zadnje vreme se jako često vidjamo!Još jednom,najlepše HVALA!!!
Upravo sam pročitala Vaš odgovor,u pitanju je operacija na srcu,već sam Vam postavljala pitanja,miksom u desnoj predkomori,i ako možete da mi kažete šta je to INR.Ja sam postala malo(više) dosadna,ali nadam se da mi ne zamerate,s´obzirom šta sam prošla,mislim da sam još ok!Za moje 23 godine,verujem da je i previše!HVALA VAM NA BRZIM ODGOVORIMA!VELIKI POZDRAV.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
INR je indeks koji se postavlja na osnovu protrombinskog vremena. Dok ste pili Sintrom, sigurno ste radili kontrolne vrednosti protrombinskog vremena (PTV), a INR je u korelaciji sa ovim PTV i trebalo bi da se proverava.
Pozdrav i sve najbolje!
Pozdrav i sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Sta ja da radim?
Da se nadovezem na temu. Da li su slicna ispitivanja potrebna u mom slucaju. Ja pijem Zyllt vec 5 meseci, na koje vrednosti da obratim paznju odnosno cega test da radim. Doktor mi samo trazi klasicnu krvnu sliku sa lipidima.? Zahvaljujem